MERSİN’DE EKMEK VE SİMİT 4 TL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EKMEK VE SİMİT 4 TL OLDU


 

Son günlerde girdi fiyatlarına üst üste gelen zamlardan sonra Mersin’de 210 ekmeğin ve simidin fiyatı 4 TL’ye çıktı.

Hasan Küçük

 

Art arda gelen zamlardan sonra Mersin’de daha önce 3 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin gramajı 210 grama fiyatı ise 4 TL’ye çıkarıldı. Zamdan nasibini alan simit fiyatı da 4 TL oldu.

800 civarında kayıtlı ve çok sayıda kayıtsız fırıncı esnafının bulunduğu Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, Ramazan ayında 3 TL’ye çıkan 200 gram ekmeğin gramajının 210 grama ve fiyatının 1 Temmuz itibari ile 4 TL yükselttiklerini belirtti. Fırıncı esnafı ile toplantı yaptıklarını ve fiyatların kurtarmaz olması nedeniyle mecburen zam yapma kararı aldıklarını anlatan Dalkılıç, “Bir torba un fabrikalarda 480 TL ancak fırıncılar peşin para yatıramadığı için direk fabrikalardan un alamıyor. Bayilerden almak zorunda kalıyor. Bayilerde ise 520’den 550 liraya kadar çıkıyor” dedi.

Maya fiyatlarınında sürekli artığını anlatan Dalkılıç, “Geçenlerde 12 kilo olan bir koli maya 275 lira iken 375 lira oldu. Maya fiyatlarına yine fiyat zam bekleniyor. Elektrik, doğalgaz fiyatları sürekli artıyor, asgari ücret artacak. Bundan dolayı mecburen zam yaptık” şeklinde konuştu.

 

“UN FİYATI 10. AYDAN SONRA 1000 TL’Yİ BULUR”

Bu artışında fırıncıyı kurtarmadığını anlatan Dalkılıç, “Fırıncı bu şekilde çalışamaz. 4 TL’ye fırıncı ekmek üretemez. Çünkü bakkala ekmek başı gamet veriyoruz. Biz bu TL fiyatı 1 ay önce istemiştik. Bu asgari ücret artışı gündemde değildi. Maya zammı söz konusu değildi. Şimdi uygulanmaya konuldu. Fiyatlar yerinde durmuyor. Biz zam alıyoruz daha zammı uygulamadan diğer zamlar art arda geliyor. Şu anda buğdayda hasat mevsimi olduğu için un 500 lira gibi ancak bu fiyat 10’ncu aydan sonra artar ve 1000 TL’yi bulur” diye konuştu.

Dalkılıç daha önce 3 TL olan simit fiyatlarının da 4 TL’ye çıktığını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA