“LİMAN SÖZLEŞMESİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“LİMAN SÖZLEŞMESİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN”


 

ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Lozan Anlaşması ile kazanılan haklar çerçevesinde özelleştirilen Mersin Limanının sözleşmesinin ve statüsünün yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Hasan Küçük

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi tarafından 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle dernek binasında basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Serdar Erkan, 1 Temmuz 1926 da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu sayesinde Türk denizciliğinin gelişiminde ciddi bir gelişme yaşandığını söyledi.  Bu kanunun kabotaj hakkının elde edilmesi amacıyla Türk gemi ve Liman işletmeciliğinin desteklenmesi için çıkarıldığını ifade eden Erkan, “Bu yasaya göre; akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı  tekrar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına verilmiştir” dedi.

 

“İMTİYAZLAR LOZAN ANLAŞMASI İLE SONLANDIRILDI”

Büyük diplomatik mücadele sonucunda batılılara denizde ve karada verilen tüm imtiyaz ve kapitülasyonların 24 Temmuz 1923 de imzalanan Lozan Anlaşmasıyla sonlandırıldığını anlatan Erkan, “Lozan Görüşmeleri arasında 4 Mart 1923 tarihinde sonuçlanan İzmir İktisat Kongresinde  alınan kararlar sonrası  kurulan milli bankacılık sistemiyle ‘tam bağımsızlık’ temelinde ve bağımsız ve denk bütçe anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi canlanmış, ticaret ve ekonomi tamamen Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları eliyle yapılır olmuş, kamu maliyesi giderek güçlenmeye başlamıştır.  1930’ların ortalarına gelindiğinde İzmir, İstanbul ve Ankara’nın dışında ekonominin gelişmemesi üzerine özel sermayenin yetersiz kaldığı Doğu Anadolu başta olmak üzere ülkemizin tüm geri kalmış yörelerinde KİT’ler eliyle devlet ekonomiyi canlandırmış, Eti Maden İşletmeleri, Sümerbank, Tekel Tütün fabrikaları, şeker fabrikaları, TPAO ile Batılıların teknolojisini vermediği Demir Çelik ve Cam Sanayi vb benzeri fabrika ve tesislerin Sovyetler Birliğinden alınan teknolojk ve ekonomik yardımlarla  kurulmasının etkisiyle  ekonomik gelişme yüzde 11’lere ulaşmıştır. Bu gelişmişlik seviyesine gelinmesinde  1 Temmuz 1926 da çıkarılan kabotaj yasasının önemi ve etkisi çok önemlidir.Bu nedenle 1. Cumhurbaşkanımız ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 1935 yılından beri Kabotaj Bayramı olarak, 2007 den buyana da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

BAZI ÖDEMELERDE KİRA SÖZLEŞMESİNE AYKIRILIK İDDİASI

Bugün  devletlerarası çifte vergilendirmeyi önleme  anlaşmalarıyla çok uluslu şirketlerin karlarını vergisiz olarak yurt dışına transfer edebildiğini anlatan Erkan, “Mersin Limanı Doğu Akdenizdeki stratejik konumuyla  Liman Faaliyetlerinden oluşan büyük elleçleme kapasitesine ulaştığı basında yer almıştır.  Benzer şekilde Mersin Limanı sahası, yapılan sözleşme ve sağlanan kolaylıklarla  ticari, faaliyetler serbestçe yapılabilmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesinin  Liman Sahası içindeki faaliyetler üzerinde hemen hemen hiç bir denetim yetkisi ve geliri olmadığı  yetkililer tarafından basında  ifade edilmektedir. Ayrıca liman elleçleme hizmetlerinde  bir çok kalemde gider kalemi çeşitlendirmesiyle istenen  ödemelerin kira sözleşmesine aykırılığı da iddia edilmektedir. Böylelikle  ihracatçılarımızın  ihraç maliyetleri artmakta,  uluslararası rekabet gücümüz azalmakta devlet hazinemizin gelirleri düşmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCELİKL MERSİNLİLERİN ÇIKARLARINA HİZMET ETMELİ” 

10. Stratejik planda Mersin adıyla yeralan, ancak 11. planda  Mersin adının çıkarılmasıyla belirsizliğini koruyan ana konteyner limanının yapılmaması nedeniyle serbest piyasa anlayışındaki tam rekabet kuralının ihlal edildiğini vurgulayan Erkan şunları söyledi: “ADD Mersin şubesi olarak Kabotaj yasasının 96. yıldönümünde Lozan Anlaşmasıyla kazandığımız haklarımız çerçevesinde Mersin limanının sözleşmesi ve  statüsü yeniden gözden geçirilmesi, varsa devletimizin ve Mersinlilerin çıkarlarına aykırı sözleşme maddeleri değiştirilmelidir. Öte yandan 10. Stratejik Planda  ve 1/100.000 ölçekli planda yer alan  daha büyük kapasiteli ana konteyner limanı yatırımına derhal başlanmalıdır. ADD Mersin Şubesi olarak Bakanlar Kurulu Kararıyla Kamu Yararına Çalışan bir kurum olmanın verdiği sorumlulukla bu gelişmeleri ve taleplerimizi  kamuoyunun ve yetkililerin takdirine ve bilgisine sunarız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA