ŞİDDET MAĞDURLARI CHP’Yİ ARAYABİLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİDDET MAĞDURLARI CHP’Yİ ARAYABİLECEK


 

Aralık ayında kadınlara yönelik “YaşamHak

HEDİYE EROĞLU

 

CHP, “YaşamHak" Projesi kapsamında, yeni bir cep telefonu uygulamasını hayata geçirerek, kadınlara uygulamayı kullana çağrısı yaptı. Uygulama ile 444 82 85 numaralı telefon hatlarını arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunulacak.

Uygulama 81 ilde kadın kolu başkanıyla eş zamanlı basın açıklaması yapılarak tanıtıldı. Mersin’de de Gülşah Yıldırım Genç yaptığı basın açıklamasında uygulamaya destek çağrısı yaptı.

 

“6 BİN 500 KADININ HAYATINA BİRE BİR DOKUNDUK”

Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde CHP Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdiklerini ve Genel Merkezde 'Alo Şiddet' hattı kurulduğunu anımsatan Genç, “Yaşama hakkının en temel hak olduğundan yola çıkarak projemize 'YaşamHak' adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk.

5 Aralık 2021 tarihinde size duyurduğumuz gibi YaşamHak mobil uygulamasını da hayata geçirdik. Böylece mağdurlara bir tuş yakınlığında olduk. Uygulama sayesinde, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizle bağlantı kurmalarını, hakları konusunda bilgi almalarını sağladık. Gerektiğinde kolluk kuvvetlerini harekete geçirdik” dedi.

 

“KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEYEN TÜM KADINLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİK”

Şimdi yeni bir uygulama ile projeyi daha da güçlendirdiklerini aktaran Genç, kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçtiklerini söyledi.

“Biliyoruz ki; bu memlekette sokakta yalnız yürürken arkasında ayak sesleri duyduğunda tedirgin olmayan tek bir kadın bile yoktur” diyen Gülşah Yıldırım Genç, “Otobüste, dolmuşta son yolcu olarak kaldığında ürkmeyen bir kadından bile söz edemeyiz. Ne acı değil mi? Her kadın kendini Özgecan Aslan’ın veya Başak Cengiz’in yerine koymuştur…

YaşamHak projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız.

Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum: Yalnız Değilsin, Biz Varız! 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz” diye konuştu.

 

“AKP HÜKÜMETİ’NDE KADINLARIN PAYINA DÜŞEN; YOKSULLUK, ŞİDDET VE ÖLÜMDÜR!”

Kadın cinayetlerindeki artışa ve hukuk kararalarına yönelik de eleştirilerde bulunan Genç, açıklamasını şöyle tamamladı: “İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir kararla fesih edildiğinden bu yana en az 500 kız kardeşimiz katledildi. Muğla’da okuyan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katili ceza indirimi ile ödüllendirildi. Bu karar vicdanları sızlattı ve çok tartışıldı ama şunu biliyoruz ki sözleşmeden tek taraflı çıkıldıktan sonra böyle çok sayıda karar alındı.

AKP Hükümeti’nde kadınların payına düşen; yoksulluk, şiddet ve ölümdür! Biz bu çarkı tersine çevirmeye kararlıyız. CHP Kadın Kolları olarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin biz kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu çok iyi biliyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA