VATANDAŞ RANDEVU MAĞDURU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞ RANDEVU MAĞDURU


 

​​​​​​​Mersin’de muayene olmak için MHRS üzerinden randevu alan ancak iş bırakma eylemi nedeniyle randevu iptal bilgisi gelmeyen vatandaşlar mağdur oldu.

Hasan Küçük

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de sağlık çalışanları Aile Hekimlerinin Ceza yönetmeliği ile cezalandırılmasına tepki göstermek için 2 gün iş bırakma eylemi başlattı. İş bırakma eyleminden haberi olmadığı için muayene olmak için hastanelere gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. MHRS üzerinden günler öncesi randevu alan bazı vatandaşlarda iş bırakma eylemi nedeniyle randevularının iptal edildiğine yönelik bilgilendirme mesajı gelmeyince muayene olamadan geri döndü.  Vatandaşlar iş bırakma eylemi nedeniyle randevularının iptal edildiğine yönelik bir bilgilendirme yapılmamasına tepki gösterdi.  Mağdurlardan biri de Tarsus’ta tarım işinde çalışan 50 yaşındaki Nebahat Gürkan oldu. Gürkan, iş bırakma eylemi nedeniyle bilgilendirme mesajı gelmeyince 15-20 gün önce MHRS üzerinden aldığı randevuya güvenerek 30 kilometre uzaklıktaki Tarsus’tan kardiyoloji muayenesi için Mersin Toros Devlet Hastanesi’ne geldi ancak muayenene olamadan geri dönmek zorunda kaldı. Doktorların eylemi nedeniyle hastane önünde bulunan basın mensuplarının yanına gelerek derdini anlatan ve cep telefonuna gelen randevu mesajını gösteren Gürkan, “Kardiyoloji doktoruna kontrol için yaklaşık 15- 20 gün önce MHRS üzerinden randevu almıştım. Üstelik randevum hatırlatıldı. Muayene için verilen saate hastaneye geldim. Doktorun grevde olduğu söylediler. Bana grev olduğu için randevumun iptal olduğu yada ertelendiğine yönelik bir uyarı gelmedi. Mağdur oldum. Tarım işinde çalışıyorum. İşimi gücümü bıraktım Tarsus’tan buraya kadar geldim. Bizlere yazık değil mi? şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA