RAZİYE’NİN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAZİYE’NİN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


 

​​​​​​​Mersin’de eski nişanlısı Raziye Oskay’ı (24) sokak ortasında tabanca ile öldüren Barış Can Uçuk’a tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Haksız tahrik indiriminin uygulanmadığı katil Uçuk ayrıca ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hasan Küçük

 

Uzun yıllar sistematik şekilde cebir ve şiddet uygulayarak baskı altında tuttuğu eski nişanlısı Raziye Oskay’ı uzaklaştırma kararı olmasına rağmen sokak ortasında 11 el ateş ederek öldüren Barış Can  Uçuk, tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle adalet  karşısına çıktı.

Olay, 10 Ocak 2022 günü sabah saatlerinde Toroslar ilçesi, Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi'nde meydana geldi. Bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, Barış Can Uçuk, işe gitmek için evden çıkıp durağa yürüyen eski nişanlısı Raziye Oskay'ın önüne çıktı. Uçuk, kendisini görünce geri geri kaçan genç kadına doğru hızla ilerleyip tabancasını çekerek, ardı ardına ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Oskay, kanlar içinde yere yığıldı. Katil zanlısı ise kaçtı. Raziye Oskay, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Oskay, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yakalanan Barış Can Uçuk ise gözaltına alındı.

Barış Can Uçuk, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Raziye’yi sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle, tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

 

YİNE KRAVAT TAKIP TAKIM ELBİSE GİYMİŞ

Duruşmaya Raziye’nin annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi Kübra Türkmen ile ailenin avukatı Işıl Akan, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Avukatları ile yakınları katıldı. Katil zanlısı Barış Can Uçuk ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Sanık Uçuk’un 1. duruşmada olduğu gibi yine takım elbise giyip kravat takması dikkat çekti.

Duruşmada ilk olarak tanık olarak Raziye Oskay’ın iş arkadaşları dinlendi. İş arkadaşı Elif Naci, 1,5 yıldır birlikte çalıştığı Raziye’nin sürekli Barış tarafından tehdit edildiğini söyledi. Barış’ın Raziye’nin telefonuna attığı tehdit mesajlarını gördüğünü ifade eden Naci, “Aralarındaki ceza davasında vazgeçmesini istiyordu. Darp etmişliği var. Raziye’yi işte ve iş çıkışı sürekli kontrol ediyordu” dedi.

 

KEZZAP DÖKMEKLE TEHDİT ETMİŞ

Hem iş arkadaşı hem de kuzeni olduğunu söyleyen Fulya Genç ise “Sürekli tehdit ediyordu. Şikayetinden vazgeçmezsen hayatı sana zindan ederim diyordu. Yüzüne kezzap dökeceğini söylüyordu. Raziye ile konuştuğumuzda çok korktuğunu ve Barış’ın kendisine tecavüz ettiğini söylemişti. Tehdit mesajlarını okudum. Teselli etmeye çalışıyordum” şeklinde konuştu.

Market sahibi Celal Mutlu ise Raziye’yi mahalleden tanıdığını Barış’ı ise markette 2 defa alışveriş yaparken gördüğünü kaydetti.

 

“HERGÜN PİŞMANLIK DUYUYORUM”

Katil Barış Can Uçuk ise tanıkların beyanlarına katılmadığını ifade ederek “Olay günü konuşmak için gittim. Babası karşıma çıkar ne olur ne olmaz diye yanıma silahı aldım. Evin önüne geldim. Babasının arabası yoktu. Raziye’nin odasının ışığı yanıyordu. Evden dışarı çıkınca göz göze geldik. Konuşmak istedim. Yaklaşmamı istemedi. Git buradan diyerek küfretti. Bunun üzerine silah ile ateş açtım. Yere düşünce yaptığımın farkına vardım. Her gün pişmanlık duyuyorum. Annem ve babamdan daha çok seviyordum” dedi.

Sanık Avukatı Yasin Aslan’da tanık beyanlarına katılmadığını söyledi.

 

TEYZE’DEN TRAVESTİ İLE İLİŞKİ İDDİASI

Raziye’nin teyzesi Yasemin Tavukçu ise katil Barış’ı  11 yıldır tanıdığını belirterek “Raziye bana Barış’ın kendisini travesti bir kişi ile ilişkiye zorladığını söyledi. Bunu yapmadığı takdirde başına silah dayayarak kendisini ve akrabalarını öldürmeke tehdit etmiş. Kara para aktarmak için hesabına 100 bin TL para aktarmış. Bütün aileyi tehdit ediyordu.

Mahkeme başkanının travesti ile ilişki olayını sorduğu Barış Can Uçuk ise kimseyi zorla ilişkiye zorlamadığını ve tehdit etmediğini söyledi.

 

AVUKAT AKAN: “TASARLAYARAK ÖLDÜRME APACIK ORTADA”

Raziye’nin ailesinin Avukatı Işıl Akan ise sanık tasarlamadım diyor ama konuşmaya fırsat bile vermeden sıkmış olması, araç kiralamış olması, silahla olay yerine gitmesi, şikayet için gittiği karakolda bile tehdit etmesi bunların hepsi olayı tasarlayarak işlediğini gösteriyor” dedi.

 

İDDİA MAKAMI İNDİRİM UYGULANMAMASINI İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı ise Barış Can Uçuk’un Raziye’yi tasarlayarak ve planlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, ayrıca 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini ve haksız tahrik indirimi uygulanmamasını istedi.

 

MAHKEME BAŞKANININ 7 KURŞUN SORUSUNA CEVAP VEREMEDİ

Mütalaaya karşı savunma yapan Barış Can Uçuk ise “Her türlü yolu denedim olmadı. Planlayarak öldürmedim dedi. Mahkeme başkanının planlayarak öldürmedim diyorsun ama 7 kurşun sıkmışsın sözlerine ise katil Uçuk cevap veremedi. Sanık Avukatı Yasin Aslan’da mütalaayı kabul etmediklerini söyledi.

 

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMAMASINI OLUMLU BULUYORUZ”

Avukat Işıl Akan ise mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, “Tasarlayarak, planlayarak öldürmüştür. Haksız tahrik indirimi uygulanmamasını olumlu buluyoruz. Olayın vahameti ortada. 8-10 kurşun sıkıp öldürdükten sonra kravat takıp takım elbise giymesi indirim sebebi olmamalı” şeklinde konuştu.

 

ACILI ANNE: “İÇİMDEKİ YARALI ALLAH BİLİYOR”

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan anne  Fatma İsmet Oskay ise Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Şikayet için karakola gittiğimizde şikayetten vazgeçmemiz için sürekli telefon açıyordu. Kızım telefona bakmayınca başka telefonlardan arıyordu. Benim içindeki yarayı Allah biliyor. En ağır cezayı almasını istiyorum. Müebbet hapis cezası almasın istiyorum” diye konuştu.

Kardeşi Kübra Türkmen ise insan sevdiğini travestiye götürebilir mi? Biz bu ilişkiyi istemesek de yürümesine göz yummak zorunda kaldık. Sanığın en ağır cezası almasını istiyoruz”

 

KARAR SONRASI ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Verilen 5 dakika aranın ardından kararına açıklayan mahkeme başkanı, Sanık Barış Can Uçuk’a tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefetten 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahheme sanık için haksız tahrik indirimi uygulamadı.  Kararın ardından anne Fatma İsmet Oskay baygınlık geçirdi. Acılı anneye yakınları ve adliye görevlileri müdahale etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA