SOLİ İÇİN ARTIK ÇOK GEÇ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOLİ İÇİN ARTIK ÇOK GEÇ!


 

Tepki çeken bir otel inşaatının bölgedeki yapılaşmayı emsal göstermekte kullandığı araştırma sonuçları korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi: Mezitli Soli’de yapılaşma oranı yüzde 79. Mimarlar Odası Şube Başkanı Ünal Şahin, mevzuat gereği yapılaşma oranının yüzde 50’den fazla olması nedeniyle otel inşaatının durdurulamayacağına dikkat çekerek, geç kalınmışlığın acısını bir kez daha haykırdı!

HEDİYE EROĞLU
 

Her geçen gün değerinin artması rant odaklarının daha çok hedefi olan Mersin’in Mezitli ilçesinde ki tartışmalı yapılaşma korkutucu boyutu da gözler önüne seriyor!

Geçtiğimiz günlerde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; 8 yıl öne ‘Mezitli’ye değer katacağız” sözüyle çıktıkları yolda elde ettikleri başarının sonucu olarak, ilçenin maruz kaldığı baskıya isyan etti.

“Sözümüzü gerçekleştirdik. Fakat ilçemize hizmetlerimiz ile değer kazandırırken, ortak zenginliklerimiz olan orman arazileri ve hazine arazilerine bu kadar yoğun saldırı ve baskı olacağı da aklımıza gelmemişti” diyen Tarhan’ın isyanı gözler önüne seren bir başka gelişme daha yaşandı.

 

EMSAL ARAŞTIRMASI KORKUNÇ GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Mezitli İlçesi Soli Sitesi yanında yıllardır ruhsat alamayan denize nazır vaziyetteki 810 metrekare arazide otel inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. Mezitli Belediyesi’nden alınan izinle başlayan çalışmalara vatandaşlar söz konusu alanın kıyı kenar çizgisinde yer aldığını öne sürerek tepki gösterdi. Shea sitesi sakinlerinin yürütmeyi durdurma kararı aldırması nedeniyle çalışmaları şimdilik durdu. Söz konusu inşaat ile ilgili gelişmeleri

İnşaat mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası belediye tarafından mühürlenirken otel inşaatının bölgedeki yapılaşmayı emsal göstermekte kullandığı araştırma sonuçları korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi: Mezitli’de özellikle sahil kesiminde yapılaşma oranı yüzde 76.

 

“DAVAYI KAYBEDERLER”

Konuyu gazetemize değerlendiren Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, 2016 yılında çıkan Bakanlar Kurulu Kararı’nı anımsatarak, “Bu karar ile yapılaşma oranı yüzde 50’den fazla ise mevcut kıyı kenar çizgisindeki 20 metre çekmeye göre yapılaşma devam edebiliyor. Bu karara istinaden otel inşaatı ile ilgili komisyon bölgede bir çalışma yaptırdı. Ve bölgede yapılaşma oranı yüzde 79 çıktı. Dolayısıyla da söz konusu otele imar izni çıktı ve belediye de imar verdi. Belediye aslında imar vermemek için direndi. Ancak yasa gereği vermek zorunda kaldı. Orada artık yapacak bir şey yok. Davayı kaybederler çünkü yüzde 79 yapılaşma raporu var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA