MERSİN’DE DİKKAT ÇEKEN GEMİ TRAFİĞİ YOĞUNLUĞU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DİKKAT ÇEKEN GEMİ TRAFİĞİ YOĞUNLUĞU!


 

​​​​​​​Mersin açıklarında gemi yoğunluğu oluştu. Liman rıhtımlarını dolu olması nedeniyle sıra bekleyen gemiler, açıkta dikkat çeken bir görüntü oluşturdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin açıklarında limana girmek isteyen gemiler, yoğunluk oluşturdu. Son günlerde açıkta bekleyen gemilerin çok oluşu kamuoyunda merak yarattı.  Ticari hareketliliğin bir sonucu olarak liman kapasitesinin üzerinde talep olması sonucu gemi trafiğinde hareketlilik yaşandığı öğrenildi.

Limana yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından işletilen 21 rıhtıma sahip Mersin Limanı’nda 24’den Serbest Bölge rıhtımında 1, NATO rıhtımında 1, Savka Platformunda 2 ve Opet şamandırasında 1 gemi olmak üzere Mersin Limanına toplamda 30’a yakın geminin yanaştığı öğrenildi. Limanda operasyonları devam eden gemileri bekleyen sıradaki gemilerin bu nedenle yoğunluk oluşturduğu öğrenildi.

 

MIP BÜYÜME DERDİNDE, KONTEYNER LİMANI BEKLEMEDE

Genişleme çalışmaları çevreye olumsuz etkileri nedeniyle kentte tepki çekmesine rağmen milyon dolarlık yatırımlar ile büyümek isteyen MIP’ın ısrarı sürürken, dünya deniz ticaretinde ki önemli yeri yaşanan yoğunluktan da anlaşılabilen Mersin’e söz verilen ana konteyner limanın söz verilmesine rağmen yıllardır yapılmaması da eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA