RAZİYE OSKAY’IN ANNESİ ADALET İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAZİYE OSKAY’IN ANNESİ ADALET İSTİYOR


 

Mersin’de eski nişanlısı tarafından sokak ortasında tabancayla defalarca vurularak öldürülen 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın acısı hiç dinmiyor. 4,5 aydır gözyaşları hiç dinmeyen Oskay ailesi, kızları için adalet istiyor. Anne Fatma İsmet Oskay,

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde eski nişanlısı Barış Can U. tarafından tabancayla defalarca ateş edilerek öldürülen Raziye Oskay'ın ailesi, kızlarının acısını ilk günkü gibi yaşıyor. 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın yolunu kesen eski nişanlısı Barış Can U., çıkan tartışma sonrası Raziye’yi birçok kez ateş ederek ağır yaralamış, genç kız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan zanlı ise polisin operasyonuyla yakalanıp, gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Öte yandan, Raziye’nin yıllardır sanığın baskı ve tehdidine maruz kaldığı, 11 yıl boyunca her gün ölüm korkusuyla yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Cinayetle ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nisan ayında tamamlanmış, hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti. İddianamede, sanığın Raziye’yi uzun yıllardır sistematik bir şekilde baskı, tehdit, zor ve cebir altında tuttuğuna özellikle değinilerek, Raziye’nin gerek psikolojik gerekse de hukuki olarak verdiği mücadeleye delilleri ile birlikte detaylı olarak yer verilmişti.

 

“PINAR GÜLTEKİN GİBİ OLMASIN"

Duygularını İHA muhabirine aktaran 46 yaşındaki anne Fatma İsmet Oskay, "Allah kimseye evlat acısı vermesin" dedi.

Kızının masum olduğunu ve günahsız bir şekilde öldürüldüğünü vurgulayan Oskay, "İnşallah en ağır cezayı alsın. Ağırlaştırılmış müebbet alsın. Pınar Gültekin’i öldüren şahıs gibi ceza almasın. Haksız tahrik indirimi uygulanmasın. Bu tür caniler az bir ceza yatıp çıkmasın. Sonuçta Raziye geri gelmeyecek. Böyleleri gerçekten keşke idam olsa en güzel karar olur. İnşallah adalet yerini bulur, bu cani en ağır cezayı alır. Onun cezayı aldığı gün belki bir nebze yavrumun kanı yerde kalmayacak. Bir nebze diyorum, belki Rabbim içime bir soğukluk verecek. İnşallah tek hücrede Rabbim yaptıklarını yanına koymasın. Benim evladım her gün ölüm korkusuyla yaşadı, Allah da ona yaşattıklarını yaşasın. Her gün o korkuyla yaşamak nasıl bir duyguymuş, benim içimin yangınının duygusu nasıl bir şeymiş Rabbim kendi içine versin” dedi.

Raziye Oskay cinayetinin ikinci duruşması 28 Haziran Salı günü 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA