RUS ŞİRKET SERA ALANINA GÖZ DİKMİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUS ŞİRKET SERA ALANINA GÖZ DİKMİŞ


 

Akkuyu’da Rus şirketin kamp alanı yapmak için Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 8.5 dönüm serasına göz diktiği ancak halkın tepkisi üzerine kooperatifin geri adım attığı ortaya çıktı.

Hasan Küçük

 

Akkuyu Nükleer Santralinin kurulma çalışmaları süren Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde hızlı yapılaşma dikkat çekiyor. Aşırı talep nedeniyle kiraların ve arsa fiyatlarının aşırı yükseldiği mahallede konut ve arsa bulmada da güçlük çekiliyor. Bu nedenle tarım ve sera alanlarını konut alanı için kiralanacağı endişesi yaşanıyor. Bu endişeyi dile getirenlerden biri Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker oldu.  S.S. Büyükeceli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 30 Haziran’da yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısındaki “Kooperatif cam seralarının çok eskimiş olması nedeniyle seraların sökülüp satılması ve yerinin uygun olan bir yere kiraya verilmesi, inşaat için yüzdeye verilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesine dikkat çeken Toker köşesinin başlığında “Akkuyu'da tarım alanları kime kiralanacak” diye sordu. Toker’in yazısı şöyle: “Okurum N.B.'den önemli bir e-posta geldi. Konusu, Akkuyu Nükler Güç Santrali'nin bulunduğu bölge olan Büyükeceli'de kurulu bir tarım kooperatifi. Adı: S.S Büyükeceli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi. Ay sonunda, genel kurula gidilecekmiş. Okurum Genel Kurul gündeminin bi maddesini paylaşarak "Tarım alanları Rus şirketlerine mi kiralanacak?" sorusunu yöneltiyor. O madde şu: "Kooperatif cam seralarını, çok eskimiş olması nedeniyle seraların sökülüp satılması ve yerinin uygun olan bir yere kiraya verilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi." Bir soru da buradan gelsin: Kooperatifin cam seralarını hangi şirkete vereceksiniz, hangi inşaat için? Bu serada tarım yapılmıyor mu? "Eskime”, kiralama için geçerli bir neden midir?”

 

KOOPERATİF BAŞKANI: “VERİM ALAMIYORUZ”

İddianın odağındaki kooperatifin başkanı Himmet Büyük ise gazetemize yaptığı açıklamada söz konusu seraların 40-50 senelik olduğu ve çok eskidiği için verim alamadıkları söyledi.

Bu nedenle bu maddeyi her sene gündeme koyduklarını ana uygulamadıklarını anlatan Büyük,

“Yüzde 100 satma gibi bir durum yok. Belki uygun bir teklif gelir, değerlendirecek olan olur. İnşaat yapacak olan olur bunun için uygun bir teklif gelir mi diye gündeme alıyoruz” dedi.

Söz konusu sera alanını Rus şirketin almak isteyip istemediği yönündeki soruya Büyük,  “Söz konusu sera alanı 8.5 dönüm. Burasının Rus şirketi kamp yeri yapmak için istemişti. Mahallenin içinde olması ve mahalle halkının rıza göstermemesi üzerine sıkıntı olacak diye biz kabul etmedik” dedi.

Sera alanındaki toprağın özelliğini yitirdiğini ve sara malzemelerinin çok eskidiği için büyük masraf istediğini anlatan Büyük, “Bize şu an geliri 30-40 bin TL ama biz orayı kiraya verse idik 250-300 bin TL idi. Şu an zaten ihale ile kiraya verdik. Burada bir kişi zaten tarım yapıyor. Biz her sene bu yetkiyi istiyoruz. Bunu daha uygun teklif olursa değerlendirmek için istiyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA