HIZLANMASI BEKLENEN TRENLER YAVAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HIZLANMASI BEKLENEN TRENLER YAVAŞLADI!


 

Mersin’e 20 yıldır vaat edilen; Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesine ilişkin Bakan Karaismailoğlu, “Çalışmalar sürüyor” dese de ihaleyi alan REC firmasının aradan geçen 2 yıla rağmen şantiye kurmak ve altyapı çalışması yapmaktan öteye gidememesi tepki çekiyor. Üstelik bu çalışmalar nedeniyle 45 dakika olan seferlerin yeniden bir saat 10 dakikaya çıkması da vatandaşları mağdur ediyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Adana – Mersin arasında gerek karayolu gerek tren yolu ile sağlanan ulaşımdaki aksamaların iyileştirilmesine yönelik istenilen yatırımların gecikmesi vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Onbinlerce kişinin her gün karayolu ve tren yolu ile sürekli olarak geliş gidiş yaptığı güzergahta yıllardır vaat edilen D-400 karayolunun 8 şeride çıkarılması projesi hala hayata geçirilmezken, Mersin’e 20 yıldır vaat edilen; Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi de benzer bir kaderi paylaşıyor.

 

HIZLANMASINI BEKLERKEN YAVAŞLADI!

İlk hızlı tren çalışmaları 2000’li yıllarda gündeme getirilen ve ancak 2017’de yüzde 90’ı tamamlanabilen Adana Mersin arasındaki 67 kilometrelik demiryolu güzergahındaki hızlı tren seferleri bu sayede 45 dakikaya indi.

Ancak 2000 yılında; Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi ihalesinin yapılması ile 6 milyar 749 milyon 818 bin liralık teklifiyle ihaleyi alan REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Tic.A.Ş.’nin altyapı çalışmaları nedeniyle hız sınırı 80’e çekildi ve yolculuk süresi bir saat 10 dakikaya çıktı.

Günde 15 bin yolcu taşınan Adana Mersin arasında ki hızlı tren seferlerinin Gaziantep’e uzatılması ile ilgili ihalenin üzerinde geçen 2 yıla rağmen şantiye kurup altyapı çalışmalarından öte gitmeyen firması tepki çekerken, firma sık sık kamuoyunu bilgilendirmekle de eleştirildi.

 

HAT TAMAMLANSA, YOLCU SAYISI YÜZBİNLERİ AŞACAK

Uzunluğu 236 kilometre olan Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi’nin 2023 yılında tamamlanması planlanırken, yolcu kapasitesinin 50 bine, seyahat süresinin 1,5 saate düşmesi hedefleniyor.

Proje sayesinde özellikle liman kenti Mersin’e ulaşımın kolaylaşması ve maliyetin düşmesiyle Gaziantep’teki üreticilerin rekabet imkanları daha da güçlenmesi öngörülüyor.

Hattın ilerleyen dönemlerde İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana ve Gaziantep güzergahlarında seyretmesi ile de bu sayının yüzbinleri aşması bekleniyor.

 

“HIZLI TREN İLE 52 İLİ BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tepki çeken çalışmalardaki gecikmeye bir dizi açılış ve inceleme için Adana’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan yanıt geldi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında ki çalışmanın sürdüğünü anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra şunları söyledi: “Mersin’den Niğde arasındaki çalışmalarda devam ediyor. O hatta tamamlanınca Adana’dan çıkan bir kardeşimiz hızlı trene bindiğinde hızlı tren ile Mersin, Niğde, Karaman, Konya, Ankara ve İstanbul’a seyahat imkanı olacak. Önümüzdeki yıllarda Kapıkule’den Avrupa’ya kadar trenle gitme imkanımız olacak. Bunlar hep kıymetli, hayal edilemeyen işlerdi. Geçtiğimiz aylarda Konya’yı Karaman’a bağlamıştık. Aynı hat üzerinden Adana’ya da ulaştıracağız.”

 

ADANALILARA HAVALİMANI MESAJI

Ayrıca Adana Havalimanı’nın kapatılacağı iddialarına yönelik açıklamalar yapan Karaismailoğlu, “Hiç hayatlarında milletin hayrına iş yapmamış olanların dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakın aldırmayın. Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA