HAVAALANI TARTIŞMASINDA YENİ PERDE: “KARADENİZLİLERE GICIK ETTİNİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVAALANI TARTIŞMASINDA YENİ PERDE: “KARADENİZLİLERE GICIK ETTİNİZ”


 

​​​​​​​Karadeniz’de 80 km’de bir havaalanı varken, Mersin’de havalimanının bir türlü tamamlanmaması ve Adana havalimanın kapatılacak olmasına tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ten, “Karadenizlilere gıcık ettiniz AKP” çıkışı geldi.

Hasan Küçük

Adana kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurova Bölgesel Havaalanının açılması ile Şakirpaşa Havaalanının kapatılacak olmasına tepki gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar geçtiğimiz günlerde Şakirpaşa Havaalanı önünde basın toplantısı yapmıştı. Adanalıların havalimanı konusundaki taleplerini dillendiren Zeydan Karalar, kendilerinin Mersin il sınırları içine yapılan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni havalimanına karşı olmadıklarını ancak Adana Havalimanının da kapatılmaması gerektiğini söylemişti. Bir süre önce hizmete giren Rize Havaalanı üzerinden örnek veren Zeydan Karalar, “Rize'nin nüfusu 350 bin, Trabzon'un 850 bin. Buna rağmen Rize Havaalanı açıldı diye Trabzon kapatılmadı. Bu iki ilde 2 havaalanı olabiliyor. Oysa Adana'nın nüfusu 3 milyon, Mersin ve Osmaniye'yi de eklersek 7 milyon nüfus ediyor. Bu 7 milyon nüfus 2 havaalanını rahatlıkla kaldırır o zaman. Adana Havalimanı’nın kapatılmasını Adana kamuoyu kesinlikle istememektedir. Havaalanımızın kaldırılması Adana'ya çok büyük zarar verir. Havaalanımızın kapatılmasını istemiyoruz” demişti.

 

“ADANA VE MERSİN’E BU HAKSIZLIK NİYE?”

Çukurova Bölgesel Havaalanının açılması ile Şakirpaşa Havaalanının kapatılmaması isteğine destek Karadenizli olan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ten geldi. Twiitter hesabından bir paylaşım yapan Türk, “Rize Trabzon arası 70 km, Mersin Adana arası 100 km, Mersin Rize’den on kat büyüklükte, Adana’da 15 kat büyüklükte.  Karadeniz’de neredeyse 150 km’de bir havaalanı varken, Adana ve Mersin’e bu haksızlık niye? Milleti Karadenizlilere gıcık ettiniz AKP” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım üzerine emekli vatandaş Mustafa Tetik ise “Ne zaman 100 kilometreye  çıktı Adana ile Mersin arası merak ettim şahsen. 30 kilometre batıya mı kaydı acaba Mersin?” cevabını verdi. 

İsmail TÜRK ise Mersin ile Adana arasını 99 kilometre gösteren haritayı paylaşarak “Ne oldu şimdi? 100 km’nin belgesi” dedi.

Türk’e yeniden cevap veren Tetik “Ne oldu şimdi kırmızı nokta neredeyse Erdemli’yi gösteriyor sayın vekil. Ben yıllardır gider gelirim 100 km değil bırakın bu işleri tamam Mersine gerekli havalimanı lakin Adana ile Mersin 100 km değil bunu anlayınız” dedi.

Türk ise “Değerli kardeşim bu inadınızı neye borçlusunuz? Attığım konum tam Mersin merkezde. Senin hatırın için yolları kısaltamam otobandan gidersen 100 km hatta 99 km” ifadelerini kullandı.

Türk Twitlerinin devamında ise şunları kaydetti: “İhtiyaç yokken sadece bir bölgeden oy almak için havaalanı yapmak yerine, Karadeniz’e hızlı tren getirselerdi, Karadenizlinin gıda ve nakliye ihtiyaçlarını ucuza karşılayarak hayat konforları yükseltilebilirdi.  Ben bir Karadeniz kökenli insan olarak çok insana hak veriyorum, Samsun’a Ordu arası havaalanı var. iki tane, Orduyla Rize arası Trabzon da iki tane. Bir de Batuma Artvin eylesin diye hediye ettiğimiz havalimanı var. Bu millet bu kadar zengin değil ki ,yazık değil mi? Yolcu garantili.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA