RAPOR GELMEDİ DERYA DEMİR’İN DURUŞMASI YİNE ERTELENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAPOR GELMEDİ DERYA DEMİR’İN DURUŞMASI YİNE ERTELENDİ


 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu sakat kalan 2 çocuk annesi Derya Demir’in (28) duruşması Adli Tıp’tan istenen raporun gelmemesi nedeniyle bu defa Eylül ayına ertelendi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu koltuk değneğine mahkum olan  Derya Demir’in (28) adalet arayışı sürüyor. Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana gelmişti. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğramış, sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak Aksoy saldırı sonrası 5 kez ameliyat olmasına rağmen sakat kalmaktan kurtulamadı. Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

5 KEZ AMELİYAT OLDU

2 çocukları bulunan çift bu süreçte boşanırken, Şerif Aksoy hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı. Davanın 6. duruşması, Mersin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Şerif Aksoy tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Derya Demir ise duruşmaya bizzat katılarak savunma yaptı. Daha önceki duruşmada Derya Demir'in aldığı yaralarının öldürmeye yönelik olup, olmadığının belirlenmesi için adli tıp kurumundan istenen raporun gelmediği belirtilerek duruşmaya başlandı.

 

“EYLEM ÖLDÜRMEYE YÖNELİK”

Derya Demir’in avukatı Serap Angay Ülgül ve Sevcan Kutbay, sanığın eyleminin öldürmeye yönelik olduğunu belirterek tutukluluğun devamı isteyerek iddianamede belirtilen cezaların verilmesini talep etti. Avukat Ülgül, Yargıtay içtihatlarında bu şekilde silah kullanımının öldürmeye teşebbüs olarak yer aldığını ifade ederek sanığın eşi kasten öldürmeye teşebbüsten ceza almasını istedi. Demir’in avukatları ayrıca savunmalarını içeren yazılı bir dilekçe verdi. 

Duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katılan tutuklu sanık Derya Aksoy öldürmeye teşebbüs etmediğini belirterek tahliyesini istedi.

Sanık Avukatı Özgür Akdağ ise Aksoy’un cezaevinde olması ve uzun tutukluluk nedeniyle 2 çocuğun mağdur olduğunu savunarak müvekkilinin adli kontrol kararı ile tahliyesini istedi.

 

“MAĞDUR EDİLDİM”

Derya Demir ise Mahkeme Başkanı’nın Adli Tıp’a gidip gitmediğini ve raporun durumu ile ilgili bilgi alıp almadığı yönündeki sorusuna “2 Hafta önce gittim. Raporun çıkmasının 20 günü bulacağını söylediler” dedi.

Yaralandığını ve mağdur edildiğini ifade eden Demir, sanığın tutuklu olarak yargılanmasını ve gerekli cezayı almasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı da sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti. Adli Tıptan gelecek raporun beklenmesi için duruşma 15 Eylül 2022 günü saat 10.30’a ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA