“KORKULAN OLDU: EKMEK 5 TL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KORKULAN OLDU: EKMEK 5 TL”


 

CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, ekmek fiyatının İstanbul’da 5 liraya çıktığını söyleyerek iktidarı önlem almadığını ifade etti. Gökçel, “Bu yıl şubat ayında hububat üreticisinin taban gübresi atamadığını, yüzey gübresi kullanmazsa ekmek 5 lira olabilir dedik” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, iktidarın yanlış tarım politikaları sebebiyle ekmek fiyatının 5 TL olduğunu dile getirdi. CHP’li Gökçel; “ bu yıl şubat ayında hububat ekili alanlarda yaptığımız gözlemlerde hububat üreticisinin taban gübresi atamadığını, yüzey gübresi ile bitkilerin daha iyi gelişebileceği ve rekoltenin artacağını söyledik” dedi. Yüzey gübresi kullanmak isteyen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verilmesi çağrısı yaptığını vurgulayan Gökçel, “Çiftçilerin yüzey gübresi kullanabilmesi için yüzde 50 hibe desteği verin, çiftçilerimiz tam hububatın gelişeceği dönemde bu gübreyi versin ki; bitkiler daha iyi gelişsin rekoltemiz yükselsin. Aksi halde hububat ithalatımızın yüzde 90’ını gerçekleştirdiğimiz Rusya ve Ukrayna’nın savaşması neticesinde biz hububatta sıkıntı yaşarız ve insanlarımız 5 liraya ekmek tüketmek zorunda kalır dedik” diye tepki gösterdi.

Uyarılarının dikkate alınmadığını ve iktidarın tarımı planlamadığının altını çizen CHP’li Gökçel, “Bugün geldiğimiz an itibariyle İstanbul’da 1 ekmek 5 lira. Buradan bir kez daha sesleniyorum insanlarımız ekmek alamıyorlar, çocuklarının karnını doyuramıyorlar. Özellikle tarımı planlayın diyoruz, çiftçiyi destekleyin diyoruz, insanlarımız 1 tane ekmeğe muhtaç olmasın diyoruz” şeklinde iktidara çağrıda bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA