“ORMAN YANGINLARINA KARŞI NE YAPTINIZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ORMAN YANGINLARINA KARŞI NE YAPTINIZ?”


 

Geçen yıl ciğerleri yakan orman yangınları sonrası eksikliklerin giderilmemesi ile ilgili bir eleştiri de HDP’li Milletvekili Rıdvan Turan’dan geldi. Turan, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2021 yılına kıyasla 2022 yılında yangın söndürmek için temin ettiği uçak ve helikopter var mıdır? Eğer var ise bu sayı kaçtır?” sorusuna yanıt istedi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, orman yangınlarının önlenmesini TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Türkiye'de 28 Temmuz 2021’de başlayıp iki hafta boyunca devam eden orman yangınları, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki doğaya büyük zarar vermişti. Ormandaki canlı hayat yok olmuş, su kaynaklarından yerleşim yerlerine kadar birçok alan zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığının 2021’deki orman yangınlarını söndürmek için yeterli düzeyde lojistik ekipman ve araçlara sahip olmadığı aylarca gündem olmuştu. Özelikle Bakanlık bünyesinde yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin yeterli sayıda olmaması veya mevcut uçakların ve helikopterlerin arızalı olduğu için kullanılmaması kamuoyu tarafından eleştirilmişti.

 

“EKSİKLER TAMAMLANMALI”

Marmaris’te 21.06.2022 tarihinde meydana gelen orman yangınları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaz aylarındaki muhtemel orman yangınlarına hazırlıklı olup olmadığı sorusunu tekrar gündeme getirmiştir. Bakanlığın, 2021’e kıyasla, 2022’de yangın söndürme envanterindeki uçak, helikopter, vb. araçların sayısını artırıp artırmadığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Yaz aylarında meydana gelecek muhtemel orman yangınlarına karşı uçak ve helikopter başta olmak üzere her türlü araç ve gereç konusundaki eksikliklerini tamamlamalıdır”.

 

“UÇAK VE HELİKOPTER VAR MI?”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2021 yılına kıyasla 2022 yılında yangın söndürmek için temin ettiği uçak ve helikopter var mıdır? Eğer var ise bu sayı kaçtır?

Tarım ve Orman Bakanlığı envanterinde orman yangını söndürmek amacıyla mevcut helikopter, uçak ve diğer araçların sayısı kaçtır?

Tarım ve Orman Bakanlığının yaz aylarında meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı politikaları nelerdir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA