TÜRKÜLER SMA’LI EMİNE ASYA İÇİN SÖYLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKÜLER SMA’LI EMİNE ASYA İÇİN SÖYLENDİ


 

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Emine Asya Kaya için dayanışma konseri düzenledi. Konserde Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle mini Emine Asya’ya destek oldu.

Haber Merkezi

 

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden Emine Asya Kaya’nın, 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin Dolar değerindeki ilacına ulaşması için ailesi tarafından valilik izinli kampanya başlatılmıştı. Henüz 4 aylıkken SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya Kaya, hastalığın etkisi ile kaslarını yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Bugüne kadar 2 ameliyat geçiren Emine Asya, peg ile nefes alıp, beslenebiliyor. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi de minik Emine Asya’nın tedavi masrafları için dayanışma konseri düzenledi. Sahneye çıkan Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle Emine Asya’ya destek oldu.

 

TEK UMUDU GEN TEDAVİSİ

Yardım konserinde konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden minik yavrumuz Emine Asya Kaya için toplandık. Hepinizin de bildiği gibi SMA hastaları hayata tutunmak için yardımseverlerin desteğine muhtaç. Hastalığın tedavisi için yurt dışında uygulanan ilaç çok pahalı ve maalesef SGK tarafından karşılanmıyor… İşte yardımca muhtaç o yavrularımızda biri de Malatya'da yaşayan 1 yaşındaki Emine Asya. Tek umudu gen tedavisi… Kaya ailesi cihaz desteğiyle nefes alabilen kızları için yardım bekliyor. Tedavi için her saniye önemli. Emine Asya yavrumuzun 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin dolar değerindeki ilaca ulaşması için düzenlediğimiz yardım kampanyamıza destek verdiğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyorum canlar. Biz de vakıf olarak yine önümüzdeki günlerde hem Emine Asya için hem de diğer SMA’lı yavrularımız için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Emine Asya için yardım kampanyası IBAN Hesap numarası;

ZİRAAT BANKASI TL IBAN: TR140001000183621955945011

ALICI: Aziz Kaya

AÇIKLAMA: Emine Asya

USD IBAN: TR460001200955800023007896

ALICI: Aziz Kaya


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA