İNANCIN VE AZMİN ZAFERİ… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNANCIN VE AZMİN ZAFERİ…


 

Kuruluşunun ilk yılında bitime 3 hafta kala 9 puan farkla şampiyonluğunu ilan ederek 1. Amatör Lig’den Süper Amatör’e çıkma başarısı gösteren Erdemli Limonspor Kulübü, Erdemli’nin gururu oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Erdemli ilçesinde geçen yıl kurulan Erdemli Limonspor, azmin zaferini yaşıyor. 1. Amatör Küme’de deplasmanda Tarsus Reşadiye ile karşılaşan Erdemli ekibi, nefes kesen maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen kazanmayı bildi. Tarsus ekibini 4-2 yenen Sarı Yeşilliler, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek bir ilke imza attı.

Gerek profesyonel futbolculuk gerekse yöneticilik kariyeri ile işin ehli olarak başına geçtiği kulübü bir yılda bir üst lige taşıyan Erdemli Limonspor Kulübü Başkanı Vehbi Özdemir, imparator lakaplı tecrübeli teknik direktör Oktay Mavi ile koordineli çalışmasının meyvelerini almaya başladı. 

 

İLK YILINDA ÜST LİGE ÇIKTI

Amatör ligde profesyonel anlayış ve kurumsallık ilkesiyle çıktıkları yolda 5 yılda 3. Lig hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Özdemir, “Erdemli ve Limonlumuzun ismini yüceltmek için ilçemizin çocukları için 2021 yılında kurulan takımımız, bugün haklı bir gurur yaşıyor.

Pandemiden dolayı bu sene 1. ve 2. Amatör Lig birleştirildi. Bunun sonucunda 54 takım 5 grupta yarıştı ve her gruptan en iyi 2’şer takımdan oluşan ekipler play off oynayarak 4 takım olarak bir üst lige çıktı. Bunlardan biri de biriz. Süper Amatör’de de iddialı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

HEDEF; 5 YILDA 3. LİG

Birinci Amatör’den Süper Amatör’e çıkan takımın hedefinin büyük olduğunu aktaran Özdemir, 5 yılda 3. Lig’e çıkmayı planladıklarını açıklayarak “Mersin bünyesinde yönetim olarak en geniş kadroya sahip kulübüz. Asil ve yedek 43 yöneticimiz var. Amatör olmamıza rağmen kurumsallık anlayışı ile çoğunluğu dinleyerek, kararlarımızı buna göre alıyoruz. İlk yılımızda 200’e yakın lisanslı sporcuyu, kentimize ve branşımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca 6 ayrı kategoride alt branşlarda mücadele ettik” diye konuştu.

 

“HALK BİZİ SAHİPLENDİ”

Kulübün ilk yılı olmasına rağmen halkın takımı sahiplemesinin doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu dile getiren Vehbi Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Erdemli halkı takımı çok sahiplendi. Biz de onların inancını boşa çıkarmamak için profesyonel takımın kurumsallığı ne ise biz de o şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurumsal olmaya özen gösteriyoruz.

İşin içinden gelmemizin etkisi, iyi bir analizci ve beden eğitimi öğretmeni olan antrenörümüz Oktay Mavi ile çalışmanın etkisiyle, başarılarımıza yenilerini ekleyeceğimize inancımız tam. Hocamız kendini ispatlamış bir isim ve bizim için şans.

 

“ERDEMLİ’DEKİ GENÇLERE İNANDIK BAŞARDIK”

Çocuklarımızın tamamı Erdemli’den. Ancak Erdemli’ye üniversite eğitimi için gelen 2 gencimiz de kadromuzda bulunmakta. Toplamda 30 kişilik bir A kadroya sahibiz. Ayrımcılık yapmıyoruz ama öncelikle Erdemli’deki gençlerin bu işi başarabileceğini düşünerek onlar için yola çıktık. Ve lig bitimine 3 hafta kala, 9 puan farkla şampiyon olmayı başararak bir ilke imza attık.

Biz hedefsiz plansız yola çıkmayız. Önümüzde ki dönemde hedefimiz 5 yılda 3. Lig. Mersin’in sahiplenebileceği bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Mersin halkı da takımımızı sahip çıkarsa bu başarıya hep birlikte çıkabiliriz”.

 

“İÇEL’İ ÖRNEK ALIYORUZ”

Öte yandan İçel İdman Yurdu’nun da örnek aldıkları bir kulüp olduğunu ifade eden Erdemli Limonspor Kulübü Başkanı Vehbi Özdemir, “İçel İdman Yurdu’nun amatörden 3. lige çıkma macerasını çok iyi analiz ettik. Onlarla da sürekli diyalog halindeyiz. Biz de aynı yolda başarıyla ilerleyişimizi sürdürüyoruz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA