AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKIYOR


 

Ceza yönetmeliği olarak tanımladıkları, “Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği”ne karşı doktorlar iş bırakma kararı aldı. Genel Sağlık İş olarak İş İl Temsilcisi Başkanı Dr. Gürbüz Şen, 30 Haziran - 1 Temmuz’da iş bırakacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

 

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları iş bırakmaya hazırlanıyor. 1 Temmuz 2021 de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’ni (ceza yönetmeliği) protesto edecek hekimler, aile hekimliği uygulaması ile ilgili yılardır devam eden kronikleşmiş sorunlarına dikkat çekecekler.

30 Haziran - 1 Temmuz'da iş bırakacaklarını açıklayan Genel Sağlık İş olarak İş İl Temsilcisi Başkanı Dr. Gürbüz Şen, “Aile hekimliği yaptığım 6 yıl boyunca Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) ile birlikte yıllarca farkındalık oluşturmaya ve içinde sağlık olmayan sağlık politikalarına karşı farkındalık oluşturmaya çalıştık. Sayısını hatırlamadığımız kadar çalıştaya, toplantıya katıldık. Birçok kez iş bıraktık, miting yaptık. Artık bu maskeli baloya son vermeliyiz.

 

“BU SAĞLIKSIZ SAĞLIK POLİTİKALARIN SONU GELDİ”

Aile hekimliği yapmayan, aile sağlığı merkezini sadece ziyaret edince görenlerin, sahayı ve sorunlarını bilen bürokratlarınsa seslerini çıkarmadığı bu bürokratik yapının çıkardığı yönetmeliklerle bugünlere gelindeyse sahada aile hekimliği, aile sağlığı elamanı olarak çalışan arkadaşlarımızın derneklerin, sendikaların ahefin özverili çalışmaları sonucudur bu.

Görünen o ki bu sağlıksız sağlık politikalarının sonu gelmiştir. Saha uygulamaları yap-boz tahtasına dönmüştür. Yapılan yönetmelikler saha uygulamasından ziyade kopyala yapıştır Avrupa örneklerine göre çıkartılmaktadır.

 

“SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ”

Aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuçlar beklemek bizlere yakışmaz. Aile hekimliği yeniden ülke gerçeklerine göre yeniden kurgulanmalıdır. Kafasına esen her yeni bürokratın yeniden düzenlediği uygulamalarla buraya kadar gelinmesi bile bir mucizedir.

Genel sağlık iş olarak emperyalist merkezlerce dayatılan, sağlığı piyasalaştıran politikalara karşıyız, sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunuyoruz. Bu maskeli baloya dur demek için. Aile hekimi, aile sağlığı merkezi çalışanı arkadaşlarımızın yanında olmak için. 30 Haziran 1 Temmuz'da iş bırakıyoruz. Bir şey değişir her şey değişir. Sen yoksan bir eksiğiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Yaşasın Genel Sağlık İş” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA