SEÇER’DEN RANDEVU BEKLİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’DEN RANDEVU BEKLİYORLAR


 

Yeşilçimen Mahallesi sakinleri konutların arasında kalan 33 dönümlük arazinin lojistik alan olarak işaretlenmesine itiraz ederken, Akdeniz Belediyesinin bağımsız meclis üyesi Süleyman Kahraman’ın bölgenin komple ticari alanı yapılması önerisine Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Mahalleliyi ikna edemezsiniz” cevabı verdi.

Hasan Küçük

 

Tırmıl, Bekirde ve Yeşilçimen Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Temmuz ayına kadar askıda kalacağı belirtilen planlara yönelik itirazlar sürüyor.

Nazım İmar Planlarına büyük itiraz Akdeniz Yeşilçimen Mahallesi sakinlerinden geldi. Tapuda Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 221 ada, 3 parselde (Yeşilçimen Mahallesi) bulunan 33 bin 254 metrekarelik tapu alanının 1/5000 Nazım İmar Planında sanayi ve depolama alanı olarak işaretlendiğini öğrenen Yeşilçimen Mahallesi sakini 269 kişi muhtar Celal Akçay öncülüğünde İmar planına itiraz etti. Mahalleli imar planın yeniden gözden geçirilerek söz konusu yerin konut alanı olarak işaretlenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.  

 

“SEÇER’DEN RANDEVU BEKLİYORUZ”

Yeşilçimen Mahallesi Muhtarı Cemal Akçay, gazetemize yaptığı açıklamada muhtarlığın arka tarafında konutların dibinde bulunan yerin nazım imar planında lojistik alan olarak işaretlendiğini söyledi. 33 dönüm alan için 269 kişi olarak itiraz ettiklerini anlatan Akçay,

Burası daha önce tarım alanı idi. Partakal ağaçlarını kesmişler. Lojistik alanına çevirmişler. Biz buna itiraz ediyoruz. Lojistik alanı yapılacak denilen yer mahalledeki evlerimize sıfır durumda. Evlerimizin tam dibinde. Mahallenin içinde. Mahallemizin girişinde tek cadde var. O cadde birde lojistik için kullanılırsa ortalık felç olacak. 269 kişinin imzasını aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den randevu bekliyoruz” dedi.  

 

AKDENİZ MECLİSİNDE DE TARTIŞILDI

Söz konusu 1/5000’lik nazım imar planı ile ilgili Akdeniz Belediye Meclisinde de tartışma yaşandı. Haziran ayı meclis toplantısının birinci oturumun dilek ve temenniler bölümünde

bağımsız meclis üyesi Süleyman Kahraman, mevcut 1/5000’lik planlarla ilgili önerilerinin olacağını belirterek söz aldı.  Tırmıl, Bekirde, Yeşilçimen bölgelerinde bazı alanların ticari, bazı alanlarda da konut alanlarında mevcut konutlarIN korunduğunu ifade eden Kahraman,

“Ama bu konut alanlarının etrafı tamamen ticari alan, fabrika, antrepo olmuş yerler. Ortalarındaki konut alanları da mevcut planlarda konut alanı olarak korunmuş. Böyle davrandığınız zaman bu şu anlık yapılan bir imar düzenlemesi oluyor. İlerisi düşünülmemiş. 20-50 sene sonraki imarlar yapılmamış oluyor. Bir defa konut olacaksa komple konut olmalı, ticari olacaksa komple ticari olmalı ki oradaki konutta yaşayan çocukları tehlikeye atmış oluyoruz. Orada tır, kamyon geçiyor. Oradaki çocukların oyun alanını kısıtlamış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“PLAN YANLIŞ”

Şu andaki mevcut 1/5000’lik imar planının yanlış olduğunu belirten Kahraman “Siz ileride buraları ticari alan yaptığınızda bunlar 30-40 yıllık konutlar. Bu konutlar zamanla yıkılacak ticaretle uğraşan birileri gelecek yüksek fiyata aldığında o adamın 300-500 metre alanı sattığında daha iyi bir ev alma imkanı olacak. Siz konutu korursanız konut para etmeyecek ve ömür boyu öyle kalacak. Bence buna el atılmalı” dedi.

Başkan Gültak’ın geçmişten kaynaklı bir insan stoku var bunları ne yapacağız? sorusuna Kahraman, “Ya komple ticaret alanı ya da konut alanı yapın. Oradaki konut alanlarında yaşayan insanlara haksızlık yapılıyor. Komple ticari alan yapın ki buradakiler ticariye dönüşsün. Daha önce ticari alan olan yer konuta çevrilmiş” cevabını verdi.

“KARADUVAR’DA YAPILDI VATANDAŞ KABUL ETMEDİ”

Gültak ise “Bu dediğinizi Karaduvar’da yaptılar. Bazı meclis üyeleri gidip basın açıklaması yaptı. Vatandaş haklı. Ben bizzat itiraz ettim alanın konut alanı olarak kalması için. 5 binlik planı yapan Büyükşehir Belediyesi. Konut sahiplerine kentsel dönüşüm ile şuraya taşıyorum sözü veriyorsa Büyükşehir tamam yapalım. Ama taşıyamıyorsanız olmaz. Adamın yarın o binası yıkıldığında imkanı olup yenisini yapmak isterse yapamaz. Bunu inşallah Büyükşehir’de gündeme alırlar” şeklinde konuştu.

Kahraman ise “Ben orada şu an meskende oturanlara pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyorum. Plan 50-100 yıllık yapılmalı. Oradaki mesken sahibi insanlara pozitif ayrımcılık yaparak zamanla dönüşüm sağlanabilir” dedi.

Gültak’ta Yeşilçimen’deki insanları ikna ediyorsanız ben varım. Karaduvar’da yaptığım gibi hemen itiraz etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

 

“1/5000’LİK PLANLAR ÇOK KÖTÜ OLMUŞ”

Yeniden söz alan Süleyman Kahraman ise “Burasını ticari alın yapınca konut alanı ile ticari alanın fiyatı bir mi? 500-1000 metrelik ticari alan 3 milyon ediyorsa konut alanı 500 TL eder. Siz zaten insanları oraya mahkum ediyorsunuz. Buradaki Büyükşehir Belediye meclis üyelerimiz ve siz Vahap başkana bunu anlatırsanız çok iyi olur, 5 binlik planlar çok kötü olmuş”

Gültak ise “Sadece Vahap Başkan değil, bizim meclis üyelerimizin de Yeşilçimen’deki vatandaşlarında kabul etmesi lazım. Kabul ettikleri an müdahale ederiz” diye konuştu.

TEPKİLER ÜZERİNE BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Bölgenin komple sanayi alanı olması önerisi sosyal medyada tepki görmesi üzerine bağımsız meclis üyesi Süleyman Kahraman, Yeşilçimen Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Muhtar Cemal Akçay ve mahalle sakinleri ile görüşen Kahraman düşüncelerini anlattı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA