“GÜCÜMÜZ ORTAK AKIL OLACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÜCÜMÜZ ORTAK AKIL OLACAK”


 

Geçen ay yapılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’nın olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Emin Levent Türkili, güçlerinin ortak akıl olacağını belirterek geleceğin mesleki denetimini ele geçirmek için çalışacaklarını söyledi.

Hasan Küçük

 

14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 24. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Emin Levent Türkili, yönetim kurulu üyelerini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Oda binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkili, genel kurullarının mesleklerine yakışır bir biçimde demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

İl genelinde, Tarsus’tan,  Anamur’a kadar meslek mensuplarının teveccühü ile alınan bu başarının  meslek camialarının kendilerine verdiği güven ve destek manasında çok kıymetli olduğunu ifade eden Türkili, “Bu anlamda sorumluluğumuzun, bilinciyle, verginin toplanmasında, ülkenin kalkınmasında kamu görevi yapan bizler yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte; 3568 sayılı meslek yasanın  vermiş olduğu hak, yetki ve sorumlulukların farkında olarak yeni mesleki haklar ve kazanımlar sağlama konusunda taleplerimizi yetkililere ve Mersin kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“SİNERJİ YARATACAĞIZ”

İşlevsel olmayan mali tatil, 1989 yılında kabul edilen fakat günümüz şartlarında yetersiz kalan 3568 sayılı yasanın  günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve revizesi, hizmet akdi ile çalışan ve çalışanlar listesine kayıtlı meslek mensuplarının özlük hakları, 2022 yılı asgari ücret tarifesi revizesi gibi konularla ilgili düzenlemelerin yapılması için çalışmalarının devam edeceğini anlatan Türkili,

“Gücümüz ortak akıl, başarımız üretim olacaktır. Geleceği anlamlı hale getirmek için geleceğe tepki vermek yerine geleceğin mesleki denetimini ele geçirmek için çalışacağız. Gündeme dahil olan değil mesleki sorunlarımızın çözüm noktasında gündem yaratan bir anlayışla, odanın vizyonu ve kurumsal yapısını güçlü kılarak gençlerin enerjisini ve tecrübelilerin bilgisini birleştirerek bir sinerji bir enerji yaratacağız. Bu bağlamda, göreve gelir gelmez yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımla birlikte mesleğe ve meslektaşa değer katan güvence sağlayan risk ve gelecek odaklı ve danışılan oda olma mantığı ile sorunlarımızın çözümü için aklı önceleyerek içinde bulunduğumuz sürecin amaç ve araçlarını da kullanarak sorunlarımızın çözümü için “yeni projelere” odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Meslek mensupları olarak bürokrasi, angaryalar ve pandemi süreci dahil, ne kadar zor şartlarda özveriyle çalıştıklarını herkesin gördüğünü vurgulayan Türkili salgından ötürü yitirdikleri meslek mensuplarına Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

 

“AİDİYET VE DAYANIŞMA DUYGUSUNU GELİŞTİRECEĞİZ”

Yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla da bilgi veren Türkili şunları söyledi: “Odamızın konferans salonu (Nikah salonu) ve sergi alanları meslek mensubu ve adaylarımız ve 1.derece yakınlarına ücretsiz, diğer etkinliklerde yüzde 50 indirimli olarak hizmete sunduk. Mesleğimizle ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek; tahsilat zorluğu, üzerimize yüklenen, angaryalar ve benzeri konularda gerekli çalışmaları yapmaya üst kurullarımız ve ilgili bakanlık nezdinde konuları iletmeye, çözüm yolları bulmaya azami çaba göstereceğiz. Aidiyet ve dayanışma duygusunun gelişmesi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak üyelerimizin motivasyonunu arttırmak ve başta iş çevresi olmak üzere mesleğimizle ilgili kurum ve kuruluşlarla, odalarla ve STK’lara görüşerek onlarla iş birliği, içerisinde olarak, mesleğimizin önemini anlatarak sosyal ve kamusal sorumluluğumuzun da farkında olarak, ülkemizin kalkınmasında kaynaklarımızın doğru ve etkin kullanımında, çalışmalarımızı gündeme getirmek amacındayız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA