SİLİFKE FESTİVALİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE FESTİVALİ BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Bu yıl 49.su kutlanan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı.

Festival çelenginin Atatürk Anıtına konulması ile başlayan kutlamalar kurdela kesimi ve yaş kütüğüne 49. Yıl brövesinin çakılmasıyla devam etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle festivale 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını anımsatarak, program içeriğinin zenginliğine dikkat çekti.

 

“TATİLİNİZİN BİR GÜNÜNÜ SİLİFKE’YE AYIRIN”

“Festivalimizin en önemli yanı ise Silifke’mize özgü, el işleri, tarım ürünleri ve folklorumuzu ön plana çıkartarak Silifke’mize ait bu ürünlerimizi ve kültürümüzü ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına imkan sağlamasıdır” diyen Altınok, “İki yıl aradan sonra bu yıl 20-26 Haziran tarihleri arasında kutlayacağımız Silifke Müzik ve Folklor Festivaline yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerimizin katılımları bizleri son derece sevindirmiştir. Yaz tatili nedeniyle Mersin bölgemize gelen misafirlerimize  de buradan sesleniyorum, tatilinizin bir gününü Silifke’ye ayırın her günü ayrı bir güzellik ve zenginlik taşıyan festivalimizin coşkusunu bizlerle birlikte yaşayalım diyorum” dedi.

Hızla gelişen ve büyüyen ilçenin her mahallesine, her sokağına hizmet etmek ilkesiyle çalıştıklarını da dile getiren Başkan Sadık Altınok, 3 yıllık bir süreçte hayata geçirdiği bazı önemli projeleri anlattı.

Yurt dışından ve yurt içinden gelen halk oyunları guruplarının yanı sıra Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubu da festivale katılan misafirlere ve vatandaşlara folklor gösterisinde bulundular. Başkan Altunok ayrıca festivale katılan misafirlere meşhur Silifke yoğurdu da ikram etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA