SKANDAL İLAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SKANDAL İLAN!


 

Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), rıhtım genişletme projesine ilişkin ÇED dosyası bakanlıkça halkın görüşüne açıldı. Ancak bakanlık, bilgilendirme, görüş ve önerileri almak amacıyla düzenlenecek Halkın Katılım Toplantısı ile ilgili tarih verirken, yer ve saat bilgisi paylaşmayarak adeta bir skandala imza attı. Duyurunun Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce paylaşılmaması ise ayrı bir skandal olarak yorumlandı.

HEDİYE EROĞLU
 

Çevre katliamına neden olacağı gerekçesiyle kentteki hemen hemen tüm dinamikler tarafından protesto edilen ve yargıya taşınan Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), rıhtım genişletme projesine ilişkin skandal bir ilan süreci yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden Mersin’in Akdenız ilçesi sınırları içerisinde MIP tarafından yapılması planlanan Mersin Limanı 20 Ve 21 Nolu Rıhtımların Uzatılması projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu.

EÇED uygulaması üzerinden projeye ilişkin ÇED raporu halkın görüşüne açılırken, söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince düzenlenecek toplantı ilanında bir skandala imza atıldı.

TARİH VAR, YER VA SAAT BİLGİSİ YOK!

Halkın Katılım Toplantısı’nın 5 Temmuz 2022 tarihinde düzenleneceğini bildiren bakanlık, yer ve saat bilgisi paylaşmadı Proje sık sık hükümet tarafından kollanmakla eleştirilerken bakanlığın uygulaması tepki çekti.

Ancak bakanlık duyurusunda, “Halkın katılımı toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir” denildi.

Ayrıca bakanlığın duyurusunda, “ÇED başvuru dosyasını incelemek isteyenler bakanlık merkezinde veya Mersin Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş bildirebilirler” denirken söz konusu duyuru ilanının Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce paylaşılmaması ise ayrı bir skandal olarak yorumlandı.

Kentin kaderini etkileyecek ve liman bölgesinde derin dip taramaları yapılacak olan projeye karşı kent dinamiklerinin yapacağı eylem ve protestolarla Halkın Bilgilendirme Toplantısı’nı yaptırmayarak, süreci lehine çevirme çabasına girmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA