​​​​​​​“3600 EK GÖSTERGE POLİSLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​“3600 EK GÖSTERGE POLİSLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”


 

​​​​​​​Birinci dereceden emekli olan polislere 3600 ek gösterge verilirken diğerlerine verilmeyecek olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan polisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından meclise gönderilen kanun teklifinin alt komisyonlarda tekrar gözden geçirilmesi istedi.

Hasan Küçük

 

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Mersin Şube Başkanı Faruk Atik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 3600 ek gösterge talepleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şube binasındaki basın açıklamasında konuşan Atik, ülkenin uzun süredir gündeminde bulunan, Polise 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Haziran 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamanın emniyet teşkilatında derin bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet  Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın katılımı ile

5 Aralık 2021’de yaptıkları derneklerinin 26. İstişare toplantısında halen çalışan ve emekli olan meslek mensuplarının özlük hakları, çalışma şartları ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde olan 3600 Ek gösterge konularına değinildiğini ifade eden Atik, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapmış olduğu konuşma da “3600 Ek gösterge ananızın ak sütü gibi helaldir” derken Emniyet Genel Müdürümüzde benzeri konuları konuşarak bizlere umut ışığı olmuşlardır” şeklinde konuştu.

“DERİNDEN YARALADI”

1960’lı yıllarda ilkokul, 1970’li yıllarda ortaokul, 1980’li yıllarda ise lise mezunu olarak mesleğe başlayan meslektaşlarının çoğunluğunun birinci dereceye gelemeden 1985-2005 yılları arasında emekliye ayrıldığını anlatan Atik, “Vatanımızın her bölgesinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme noktasında çok büyük bir özveriyle gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden, 24 saat esasına göre aynı ekip otosunda ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve lisans mezunu eğitim farkı gözetmeden beraberce görev yapmış ve hakkıyla emekli olmuş meslektaşlarımızdan birinci dereceden, emekli olanlara 3600 ek göstergenin verilmesi ve diğerlerine verilmemesi bizleri çok üzdüğü gibi derinden de yaralamıştır” diye konuştu.

 

“EMEKLİ POLİSLER ARASINDA EKONOMİK OLARAK BÜYÜK FARKLILIK OLACAK”

Bu durumun eğitim farkı gözetmeden aynı görevi yapmış ve emekli olmuş meslektaşlarının maaşları arasındaki farkın da bir hayli açılmasına, bunun da meslek mensupları arasında da derin bir ayrılığa neden olacağının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Atik şunları söyledi: “Emekli olan meslektaşlarımızın, ancak yüzde 30’u birinci dereceden emekli olduğu için 3600 ek gösterge alacak, geriye kalan yüzde 70’i ise ek göstergelerine yapılacak 600 puanlık artış ile maaşlarında ancak, 120 ila 150 TL.’lik bir artışa neden olacaktır. Yani aynı görevi yapmış ve emekli olmuş polisler arasında ekonomik açıdan büyük farklılıklar olacaktır. Elbette ülkemizdeki tüm meslek mensuplarına saygımız sonsuzdur. Ancak; öğretmenler, imamlar, hemşireler ve diğer meslek grupları ile aynı kategoride değerlendirmek, çok hatalı ve yanlış bir yaklaşım tarzı olmuştur. Şöyle ki, bizleri ancak aynı bakanlığa bağlı ve aynı görevi ifa eden, cumartesi, pazar, yılbaşı, resmi ve dini bayramlarda izinli olmayan, 24 saat esasına göre görev yapan, Jandarma teşkilatı ile aynı kategoride değerlendirmek çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kaldı ki, Jandarma Astsubaylarına intibak yasası çıkartılarak 1995 yılından beri eğitim ve derece farkı olmaksızın 3600 ek göstergeyi almakta olup,  bu yeni yapılan düzenleme ile 4200 ek göstergesine çıkarılacaklardır.”

“İNTİBAK YASASI İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından meclise gönderilen kanun teklifinin meclis alt komisyonunda tekrar gözden geçirilmesini isteyen Atik şunları söyledi: “Emniyet Teşkilatı’na da İntibak Yasası’nın (Özlük hakları, Fazla çalışma saatleri, çalışırken verilen Emniyet Hizmetleri Tazminatı’nın makul bir kısmının verilmesi vs.) çıkartılarak gözden kaçan benzeri hususların, bir defaya mahsus olmak üzere,  derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin, tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA