NÜKLEER KAMP KURULDU HIRSIZLIK ARTTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER KAMP KURULDU HIRSIZLIK ARTTI!


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin kaldığı kamplar kurulduktan hırsızlık olayları artan Sipahili Mahallesi sakinlerinin gözüne uyku girmiyor. Hırsızların bahçelerden sonra evlere kadar girmesi köylüleri tedirgin ediyor.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Gülnar ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Sipahili Mahallesi sakinler az sayıdaki nüfusları ile birkaç yıl öncesine kadar sakin bir hayat sürüyordu. Ta ki Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin kaldığı kamplar kurulmasına kadar. Kampların kurulması ile 10 bine kadar çıkan nüfus sonrası köyde nadir görülen hırsızlık olayı art arda yaşanmaya başlamış.  Köylülerin verdiği bilgiye göre daha önce karayolunu yapan şirkete ve yine Akkuyu’da çalışan işçilerin kaldığı küçük çaplı kamp varken pek yaşanmayan hırsızlık olayları 7 bin kişilik büyük bir kampın kurulması ile artmaya başlamış. Köylüler tarlalarında mahsul bırakmayan ve geceleri evlere kadar giren hırsızların bir türlü yakalanamamasından muzdarip.

 

MUHTAR KIRIT: HIRSIZLIK OLAYLARI ALDI BAŞINI GİTTİ

Sipahili Mahalle Muhtarı Ali Arslan Kırıt, Akkuyu Nükleer santralinde çalışan işçilerin kaldığı Gülnar yolu üzerindeki büyük  kamp kurulduktan sonra mahallelerinde hırsızlık olayları alıp başını gittiğini söyledi.

Bağ ve bahçelerine giren hırsızların ürün bırakmadığını belirten Arslan, “İkincisi vatandaşların evlerine giriyorlar. Ne bulurlarsa götürüyorlar. Köyümüze ait 75 metre uzunluğunda antigron kablo var idi. Üzerinde elektrik var iken kesip onu bile götürmüşler” dedi. 

Daha önce yaşanan hırsızlık olaylarından sonra Cuma günü yine evden hırsızlık olayının yaşandığını anlatan Kırıt, “Mustafa Tan isimli köylünün evine girmişler. Şalvarının cebindeki yeni çektiği 2 bin 500 lira emekli parasını,  kredi kartını, banka kartını, kimliğini her şeyini götürmüşler.  Bağ ve bahçelerden de sebze meyve kalmaz oldu. Seralara giriyorlar” şeklinde konuştu.

 

“KÖYE GİRMELERİ YASAK AMA UYAN YOK”

Şantiye şeflerine söylediklerinde ‘kamp dışındakilere biz ne yapabiliriz?’ cevabı aldıklarını anlatan Kırıt, “Köyün içine girmelerinin yasak olduğu yönünde yazı aldık. Kamp dışına çıkmamalarını istedik ama dinleyen yok. Gerekli yerlere durumu anlattık ama şu ana kadar bir çözüm bulamadık. Akkuyu Nükleer Santrali olduğu için kimse sesini çıkaramıyor” diye konuştu.

Bir süre önce Mustafa Ünüvar’ın 2 kamyonunun 4 tane aküsü ile evinden

bir miktarda evinden parasını çalındığını bilgisini veren Muhtar Kırıt, “Jandarma tutanak tuttu ama hala yakalanmadılar.  Köylülerden birinin ağılının içindeki 2 tane büyük kazanı çalmışlar, onu dere kenarına bir yere saklamışlar bulduk.  Yine 2 ay kadar önce Bülent Koyun isimli bir köylünün evine girip 2 bin 500 lira parasını çalmışlar. Jandarma ekipleri devriye atıyor, tedbir alıyor ama hırsızlar yakalanamıyor” ifadelerini kullandı.

 

“AİLELER RAHATSIZ”

Şahıslar deniz kenarında alkol alıp şişeleri kırıp çevreye zarar da verdiğini anlatan Kırıt, “Deniz kenarındaki site sakinleri bunlardan şikayetçi. Mahalle aralarında rast gele geziyorlar. Aileler bu durumdan çok rahatsız oluyor.  Gençlerimiz bunlardan rahatsız olduğu için ister istemez kavga da çıkıyor” dedi.

Kırıt, “Kampları buradan taşıyamazlar biliyoruz ama azından köyün arasından dolaşmasını yasaklasınlar ve hırsızlık olaylarının önüne geçsinler. Şantiyeler gerekli önlem alsın.  Gerekirse köyümüze jandarma karakolu kurulsun. Büyükeceli’de karakol var ama onlar ister istemez hepsine yetişemiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA