ÖNCE BÜYÜKŞEHİR SONRA AKDENİZ BORÇLANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR SONRA AKDENİZ BORÇLANDI!


 

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e 310 milyon lira borçlanma yetkisi vermesinin ardından Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın 50 milyonluk borçlanma talebi de olağanüstü toplanan mecliste komisyonlara sevk edildi.

Hasan Küçük

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 310 milyon TL’lik borçlanma yetki talebine Cumhur ittifakının geçit vermemesi sonrası, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın 20 milyon TL’lik asfalt ve kaldırım için istediği teminat yetki talebi de mecliste çoğunluğu bulunan muhalefet tarafından reddedilmişti.

Yapılan görüşmeler sonunda borçlanma krizi “al gülüm ver gülüm’ taktiği ile çözüldü. Haziran ayı meclisinde Cumhur İttifakının Seçer’e 310 milyonluk borçlanma yetkisini vermesinin ardından Akdeniz Belediyesi 50 milyonluk borçlanma talebi ile olağanüstü toplandı.

 

“HİZMETE DAYALI BİR BORÇLANMA”

Toplantıda öncelikle ihtiyaç duyulan, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilit parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması belediyenin öz kaynakları ile karşılama imkanı bulunmadığından, İller Bankası A.Ş. veya diğer Banka ve Finans Kurumlarından yaklaşık KDV dahil 50 milyon TL kredi kullanılması ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a yetki verilmesi teklifi ele alındı.  

Teklifle ilgili söz alan Başkan Gültak, “Temmuz ve Ağustos aylarına giriyoruz. Daha sonra Eylül ayı. 3 ay asfaltın ve kaldırımın en çok yapıldığı aylar. Akdeniz’de de daha önce bahsettiğim gibi asfalt kaldırım parkla ilgili bekleyen hizmetler var. Borçlanma talebimiz yine bir öncesinde olduğu gibi tamamen hizmete dayalı bir borçlanma. Amacımız Akdeniz’de kaldırım asfalt, oyun parkı gibi ihtiyacı olan tüm mahallelere, annelere, bacılara kardeşlerimize bu hizmeti götürebilmek. O yüzden olağanüstü toplantı yaptım” şeklinde konuştu.

 

“SİZLERDEN DE AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUM”

Temmuz ayı içinde yüce meclisin ve komisyonun olumlu  veya olumsuz bir karar vermesini beklediklerini anlatan Gültak, “Hepimiz Akdeniz’i hizmet etmek için seçildik. Hizmeti herkes alabilir kucaklayabilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla komisyon mutlaka bunları tartışacaktır. Biz Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir’de belediye başkanımızın borçlanma almasını sağladık. Dolayısıyla sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum. Bu bir hizmettir. Hepimiz hizmet için seçildiğimiz için umarım olumlu bakarsınız” diye konuştu.

 

“ESKİ TEDAŞ BİNASI İÇİN DE DESTEK İSTEDİ”

Komisyonda bekleyen eski TEDAŞ binası ile ilgilide destek beklediğini anlatan Gültak, “Komisyonda bekleyen eski TEDAŞ binası olarak bilinen  bir yerle ilgili teklif var. Orada da mutlaka kiralama ve satış şekilleri ile ilgili bazı şeyler istedik. Bunlarında tek bir nedeni var. Yine hizmete yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde devam edebilmesi. Başka amacımız yok. Bu konuda da komisyonun desteklerini bekliyorum. Gerekirse grup sözcüsü arkadaşlarımızın önümüzdeki hafta içinde makamda ağırlayabilirim. Çay kahve içer sohbet ederiz. Bu satış ve kiralama ile ilgili düşüncelerimizi size anlatırız.  Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Gültak’ın konuşmasının ardından borçlanma teklifi oy birliği ile plan, bütçe, ve hukuk komisyonlarına havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA