ŞAHNA’DA ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA İYİ SONUÇ VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞAHNA’DA ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA İYİ SONUÇ VERDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü şefliklerinde ormancılık çalışmalarını inceledi. Bölge Müdürü Akduman’a Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı ve şefler eşlik etti.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada incelemeler sırasında; Şahna Orman İşletme Şefliğinde 2020 yılında 170 nolu bölmede uygulanan endüstriyel ağaçlandırma bölmesinde yapılan bakım çalışmalarında kızılçam fertlerinin iyi gelişim gösterdiği, bakım müdahalesinin uygun olduğu görüldü. Alanda yer yer doğal yolla gelen kızılçam ve karaçam fertlerinin de alınması gerektiği belirtildi. Yine Şahna Şefliğinde 2021 yılında Mescere Tipi Çkcd3 ve 11 hektar sahada uygulanan karaçam tohumlama kesimi ile gelen gençliklerin sağlıklı olduğu görüldü. Bu ağaçların takip edilip, gençlik bakımı ile ve yer yer tohum takviyesi yapılarak sahanın başarısının devam ettirilmesi gerektiği kaydedildi.

Ayrıca Alata Orman İşletme Şefliği Hacıalanı Mevkiinde 2013 yılında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte uygulanan Hacılalanı Eğitim Amaçlı Sel Kontrol Uygulaması Proje sahası gezildi.

Bölge Müdürü Akduman, Alata Orman İşletme Şefliği Gönükara Mevkiinde 2019-2020-2021 yılında uygulanan endüstriyel ağaçlandırma sahalarındaki fertlerin sağlıklı ve uygulanan bakımın yerinde olması konusunda teşekkür etti.

Yine 2021 yılı sonbaharında enerji nakil hatlarının altına ekilen tohumlarla gelen korungaların öncelikle ENH altına diri örtü gelmesi önlenerek, yangın önleyici tesis olması ve de aynı zamanda yöre halkından hayvancılık yapan vatandaşlar için beslenme kaynağı sağlanarak ülkemize katma değer sağlandığı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA