ŞİNASİ DEVELİ KENT ÖDÜLÜ’NE BAŞVURULAR 1 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİNASİ DEVELİ KENT ÖDÜLÜ’NE BAŞVURULAR 1 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK


 

Mersin’de bu yıl Şinasi Develi Kent Ödülüne başvurular 1 Eylül’de başlayacak. 1 Aralık 2022 tarihine kadar kabul edilecek başvurular posta ya da e-posta aracılığıyla yapılabilecek.

Hasan Küçük

 

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü yeni dönem yürütme kurulu ve yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenlendi.

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu Sözcüsü Aysun Koç Aydoğan, Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, 2020 yılı Ocak ayında aralarından ayrılan Mersinli avukat merhum Şinasi Develi’nin anısını yaşatmak ve onun çalışmalarını gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla bir grup kent gönüllüsü tarafından Kültürhane’de yapılan bir anma toplantısının ardından başlatıldığını söyledi.

Şinasi Develi’nin sıradan bir avukat ve Mersinli bir vatandaş değil kent belleğini önemli ölçüde kayıt altına almayı başarmış ve hiç yılmadan ve yorulmadan çalışmış tüm yaşamını Mersin kent tarihinin bilinmesi, onun belgeler, fotoğraflar ve yayınlarla kayıt altına alınabilmesi için üstün çabalar sarfetmiş bir araştırmacı yazar olduğunu ifade eden Koç, “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Şinasi Develi’nin anısını saygıyla yaşatmanın yanı sıra benzer motivasyonla Mersin kent hayatına, sanatına, mimarisine, tarihine, çevre ve kültürüne dair çalışma yapan herkese açık bir alan yaratmanın, kentlilik bilinci ve hemşehrilik bağlarının da yaşatmanın, korumanın ve onu gelecek kuşaklara aktarmanın da bir yoludur” diye konuştu.

2023 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulunda Şinasi Develi’nin torunu Avukat Cavide Develi Gürani’nin de yer alacağını anlatan Aydoğan, ayrıca Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Monika Kuki, Zuhal Karamehmet, Aysun Koç Aydoğan, Murat Yanpar, Selami Gedik, İbrahim Evrim ve Aydın Sevim’inde yürütme kurulunda yer alacağını kaydetti.

Aydoğan, “Şinasi Develi Kent Ödülü’ne başvurular 1 Eylül- 1 Aralık 2022 tarihleri arasında posta ya da e-posta yoluyla yapılabilecek. Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın müellifi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek” dedi.

Açıklamanın ardından “Belleğin İzinde: 2. Dünya Savaşı Döneminde Mersin” konulu  panel düzenlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA