GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİ MEZUN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİ MEZUN OLDU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Üniversite Amfitiyatrosunda gerçekleşen mezuniyet törenine, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) Orkestrasının gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisi sonrası Dekan Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye teşekkür belgesi takdim etti.

Törende konuşan Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızede, ”Bugün bu özel gününüzde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e layık öğretmenler yetiştirdiğimizi umut ediyoruz. Sizleri ülkemizin dört bir yanına bu umutlarla yolcu etmekten dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir ise, eğitim ve öğretmenliğin yüz yıllardır insanoğlunun en önemli ve vazgeçilmez mesleklerinden birisi olduğunu; bu nedenle de ülkelerin ekonomik, toplumsal, bilimsel ve teknolojik gelişiminde öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerin katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Özdemir, “Öğretmenlerin kuşkusuz çok önemli vazifeleri ve misyonları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri ise öğrencilerine hem yaşadıkları ülkeyi, devleti, milleti ve vatanı seven ve geliştirmeye çalışan, aynı zamanda milli manevi ve evrensel değerlere sahip bireyler olarak, hem de üreten, çalışan, kendine güvenen ve kendini geliştiren, eleştirel ve analitik düşünen, girişimci, yaratıcı ve bağımsız düşünen bireyler olarak yetişmelerine hizmet etmektir. Yine başöğretmenimiz Atatürk’ün “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünü düstur edinip, güzel yurdumuz Türkiye’nin her alanda kalkınan, en gelişmiş ve uygar ülkeler arasında yerini alan, sevginin, hoşgörünün, huzurun ve birlik beraberliğin hakim olduğu bir ülke olması için sizlere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.” dedi.

Eğitim Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı dönem birincisi Çağla Ayma ise gerçekleştirdiği konuşmada, kendilerinin bugünlere gelmesinde emeği olan aileler ve akademisyenlere teşekkürlerini ileterek herkesin mezuniyetini tebrik etti.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Çağla Ayma’ya plaketi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, fakülte ikincisi Sevide Soydan’a plaketini Dekan Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, fakülte üçüncüsü Ersin Söğüt’e plaketini Prof. Dr. Faik Kanatlı, fakülte dördüncüsü Gizem Genç'e ise plaketini Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş takdim etti.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencileri temsili diplomaları Üniversite Eğitim Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Daha sonrasında Doç. Dr. Mesut Gün tarafından mezunlara öğretmenlik andı okutuldu.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA