DEMOKRAT AVUKATLAR ÖN SEÇİME GİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEMOKRAT AVUKATLAR ÖN SEÇİME GİTTİ


 

Mersin Barosu’nda seçim rüzgarları esmeye başladı. Ekim ayında yapılacak genel kurul öncesi hazırlıklara erken başlayan Demokrat Avukatlar Grubu, “Birlikte güçlüyüz” sloganıyla ön seçime gitti. Tüm gün süren seçimlerde grubun başkan adayı Cengiz Çatak olurken, yönetim kurulu ve üst kurul delegeliği adaylığı için önemli isimler yarıştı.

HEDİYE EROĞLU

 

Üç bine yakın üyesi bulunan Mersin Barosu’nda seçim rüzgarları esmeye başladı. Geçen yıl Temmuz ayında yapılan genel kurulda Meslekte Gelecek Grubu seçimin galibi oldu ve mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz ile yarışan Gazi Özdemir başkan seçildi. Özdemir kullanılan geçerli oyların 796'sını alırken Yeşilboğaz ise 779 oy aldı.

 

SEÇİM BAŞLADI

Bu yılın Ekim ayında yapılacak genel kurul öncesi hazırlıklara erken başlayan Demokrat Avukatlar Grubu, “Birlikte güçlüyüz” sloganıyla ön seçime gitti. Oy kullanma işleminin akşam saat 17:00’ye kadar devam ettiği seçimlere katılıp katılmayacağı merakla beklenen Bilgin Yeşilboğaz aday olmazken oy kullanmaya gelerek, Demokrat Avukatlar Grubu’nun üyelerine destek verdi.

 

GÜÇLÜ İSİMLER ÖN SEÇİM YARIŞINDA

Seçimlere kısa bir süre kala Demokrat Avukatlar Grubu başkan adaylığı, yönetim kurulu ve üst kurul delegeliği adaylığı düşünen isimlere önseçim çağrısı yapıldı.

Başkan adaylığı için beyanda bulunan tek isim Avukat Cengiz Çatak olurken çok sayıda avukat da yönetim kurulu ve üst kurul delegeliği adaylığını beyan etti ve önseçime katılacağını bildirdi. Önseçim Hosta Otel’de geniş katılımla gerçekleştirildi.

Demokrat Avukatlar Grubunun, Mersin Barosu genel kurulunda başkan adayı Cengiz Çatak olurken, yönetim kurulu üyelikleri ve üst kurul delegelikler için önemli isimler ön seçimde göreve talip olduğunu açıkladı.

 

“MODEL BİR BARO YARATACAĞIZ”

Ön seçime ilçelerle birlikte bine yakın katılım beklediklerini söyleyen Cengiz Çatak, “Ortak akılla ve herkesin katılımıyla bir baro anlayışı oluşturmaya çalışıyoruz. Liderliğe karşı çıkıyor, birlikteliğe inanıyoruz. Tabandan gelen bir çok insan bir çok insanla çok güzel şeyler yapıyoruz. Ezber bozmaya geliyoruz. Türkiye’de var olmayan bir baro modelini ortaya koymak istiyoruz. Herkesin parmakla gösterdiği bir baro oluşturacağız. Bugüne kadar İstanbul, Ankara öncülük etmiş barolar ancak Mersin Barosu da çok güçlü bir baro. Buradaki değerli arkadaşlarımız ile hem mesleki hem ülkedeki sorunlara ilişkin örgütlü bir mücadeleyi başlatmak istiyoruz. Model bir baro yaratacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA