MİNİK ÖĞRENCİLERİN BAŞARILI PROJELERİ SERGİYLE TAÇLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK ÖĞRENCİLERİN BAŞARILI PROJELERİ SERGİYLE TAÇLANDI


 

Atatürk, dünya vatandaşı olma ve çevre bilinci temalı 3 farklı eTwinning projesine imza atan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri, açtıkları sergi ile başarılarını taçlandırdı.

 

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu 1-B sınıfı, eTwinning projeleri sergisi düzenledi. 
“Aklım Seçimlerim Yolum”, “Sen Bize İnan” ve “Yaşamın Kaynağı Su” temalı üç ayrı eTwinning projesine ilişkin gerek resimler, etkinlikler gerekse geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan el işi eserler ile çevre ve doğaya ilişkin önemli mesajlar veren öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı.  
 
KÜÇÜK YAŞTA KAZANILAN ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİ ÖNEMLİ
Sergi ile ilgili bilgi veren 1-B Sınıfı Öğretmeni Özden Arar, eTwinning projelerinin öğrencilerin küçük yaşlarda dünya vatandaşı olma, çevre ve doğa bilinci kazanması adına hazırladıkları çalışmaların zihinlerinde önemli bir yer edinmesinin sağladığını söyledi. 
Yaşamın Kaynağı Su (Water-Source of Life) başlıklı eTwinning projesi ile her geçen gün daha ciddi bir sorun haline gelen su kıtlığına dikkat çektiklerini belirten Arar, “Suyun önemi ve su tasarrufu konulu projemiz Şubat-Mayıs 2022 tarihleri arasında çalışılmıştır. Temiz ve kirli akvaryumlarımızla temiz suyun önemine dikkat çekmek istedik. Poster logo tasarladık ve bunlarla ilgili öğrenciler arasında veli katılımlı yarışmalar düzenledik. En güzel poster ve logoları seçtik. Dünya su gününde 100 dilde su yazarak, çeşmelere lavabolara su tasarrufu ile ilgili afişler asarak okulda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Su ile ilgili kitap ayraçları tasarladık” dedi.

ÖĞRENCİLERİN DÜNYA VATANDAŞI OLMA BİLİNCİ GELİŞTİRİLDİ
“Aklım Seçimlerim Yolum” (My Mind My Choices My Path) eTwinning projesinin de sürdürülebilir çevre ve çevre bilincine yönelik etkinlikleri kapsadığını aktaran Arar, şöyle devam etti: “Proje etkinliklerle öğrencilerin bu kavramlara ilişkin bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını artırmak ve geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacı ile planlanmıştır. Ortak okullarla birlikte İngilizce şarkılar söylenmiş, çevre ile ilgili sloganlar yazılmış, bu sloganlarla ilgili yarışmalar düzenlenmiş, fabrikalara geziler düzenlenmiş, ortak ülkelerden okullarla birlikte çeşitli ortak ürünler ortaya çıkarılarak, öğrencilerin dünya vatandaşı olma bilinci geliştirilmiştir”.

ATATÜRK İLE DÜNYAYA AÇILDILAR
Son olarak “Sen Bize İnan” eTwinning projesinin ise içeriğinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu aktaran Arar, “Atatürk’ü küçük yaşlardan itibaren daha yakından tanımaları, ortak ülke çocuklarının tanışmasını, birbirlerinin kültürlerini ve tarihlerini öğrenmelerini, ülkelerinin kurucu liderlerini tanıyarak vatan sevgisi ile büyümelerini, bunu yaparken de 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek amacıyla planlanmıştır. Azerbaycan'daki ortak okullardaki öğrencilerle canlı görüşmeler yaptık ve iki ülkenin milli bayramlarını kutladık, bu çerçevede Nevruz bayramında yumurta boyadık, çeşitli etkinliklerle bayraklar yaptık, Atatürk albümleri, Atatürk'ün özlü sözleri gibi çalışmaları web2.0 araçlarını kullanarak öğrenciler tasarımlar yaptılar” diye konuştu.

Düzenlediğimiz sergide tüm bu çalışmalarımızı çevre okullardan ve okulumuzdaki diğer sınıflardan öğretmen, öğrenci ve velilere sunma fırsatı bulduk.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA