SAĞLIK EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI: G(Ö)REVDEYİZ UYARIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIK EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI: G(Ö)REVDEYİZ UYARIYORUZ!


 

Sağlık emekçileri, özlük ve mali haklarında iyileştirme öngören ve komisyondan geçen kanun teklifine karşı “G(ö)revdeyiz uyarıyoruz!” diyerek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Ülke genelinde çeşitli sağlık meslek örgütleri TBMM Genel Kurulu'na teklif olarak sunulan, haklarını gasp eden düzenlemeye karşı; “oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” başlığıyla bir günlük iş bıraktı. “Beyaz G(ö)REV etkinliği” Mersin’de de geniş kapsamlı olarak hayata geçirdi.

Eyleme; Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği, Hekim- Sen, Kamu Diş Hekimleri Derneği (KADHED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tabip-Sen ve Mersin Diş Hekimleri Odası deste verdi.

Sağlık örgütleri ayrıca Toros, Tarsus ve Erdemli Devlet Hastanesi önünde basın açıklamaları yapıldı.

 

“EMEĞİMİZİN HAKKINI ALDIĞIMIZ SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN G(Ö)REV BAŞINDAYIZ”

Toros Devlet Hastanesi önündeki basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, emeklerinin hakkını aldıkları sağlıklı bir gelecek için g(ö)rev başında olduklarını söyleyerek, “Biz, ‘başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz’ diyenler, biz, gecesi gündüzü olmayanlar, biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar, biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlar; biz, aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilenler, biz, KHK ve güvenlik soruşturmalarıyla, aile hekimliği ceza yönetmeliğiyle baskı altına alınmaya çalışanlar, tüm bu olumsuzluklara rağmen; biz ‘giderlerse gitsinler’e boyun eğmeyenler; mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar; emek bizim, söz bizim diyoruz.

Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olarak bizler, milyonlar; yoksulluk sınırı altı ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür.

 

“BUGÜNKÜ G(Ö)REV EYLEMİMİZ SON DEĞİL”

Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz.

Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Emek bizim söz bizim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA