TACİZ DAVASINDA BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TACİZ DAVASINDA BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK


 

​​​​​​​Mersin’de iş yeri sahibi O.A’nın (30), çalışanı H.C’ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu ve zorla alıkoyduğu iddiası ile yargılandığı davada, bilirkişi raporu beklenecek.

Hasan KÜÇÜK

 

Merkez Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bilişim şirketi sahibi O.A'nın, 13 Aralık 2020'de maket bıçağıyla tehdit ettiği çalışanı H.C'ye cinsel saldırıda bulunduğu ve zorla alıkoyduğu iddia edilmişti. Adli kontrol şartıyla salıverilen O.A. hakkında "tehdit", "basit cinsel saldırı" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında görevsizlik kararı veren hakim dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

Mersin 9. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz sanık O.A. ve müşteki H.C., katılmadı. Müşteki avukatı Atike Karaman, sanığın güvenlik kamerası görüntüleri ile oynadığının bilirkişiler tarafından tespit edildiğini belirterek üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını ve sanığın tutuklu yargılanmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak beraat talep etti.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti işyerinde bulunan kameralara ait görüntülerin kriminal olarak incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine ve kararın gelecek rapora göre verilmesine hükmetti.

Sanığın tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti adli kontrol kararı ile yargılanmasına devam edilmesine karar vererek duruşmayı 18 Ekim'e ertelendi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA