​​​​​​​“İSTANBUL SÖZLEŞMELİ YAŞATIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​“İSTANBUL SÖZLEŞMELİ YAŞATIR”


 

​​​​​​​Mersin’deki kadın dernekleri İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin Danıştay’da açılan davanın üçüncü duruşması için Ankara’ya çıkarma yaparak, “İstanbul Sözleşmeli yaşatır” çağrısını yineledi.

Hediye Eroğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin Danıştay’da açılan davanın üçüncü duruşması yapılıyor.

Danıştay 10. Daire’de görülen duruşma için Türkiye’nin her bölgesinden kadın dernekleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları Ankara’ya çıkarma yaptı. Mersin’den de Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Hayat Ağacı Kooperatifi, Günebakan Kadın Derneği, Mimoza Kadın Derneği, TİP ve Kadın Platformu üyeleri yaklaşık 60 kişilik bir grup olarak 2 otobüs ile Ankara’ya gitti.

Davaya müdahillik talebi kabul edilen Mersin Barosu savunma yaptı.   

 

“YAŞAM HAKKI MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ”

Duruşmayı takip eden Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, mücadelede kararlı olduklarını söyleyerek, “Mersin Barosu’nun müdahillik talebi kabul edildi. Ancak Mersin’in savunmasına henüz geçilmedi. Mersin Barosu hala bekliyor. Ama davaya müdahil olan dernekler ve barolar savunmalarını gerçekleştirdi. Bunun için de Meral Akşener’in de günüydü, onun adına avukatları savunma yaptı” dedi.

Davanın kendileri için ne anlam ifade ettiğine dair de açıklamalarda bulunan Göksoy, “Bu dava; kadınların, LGBT + bireylerde dahil olmak üzere yaşam hakkımızın kutsallığını ifade ediyor. Kutsiyet adandığında konu fraklılaştırılıyor ama insanın yaşam haklı öncelikli olmalı. Bizlerde bu yaşam hakkı mücadelemizi veriyoruz. İstanbul Sözleşmesi; LGBT + bireyler üzerinden ötekileştiriliyor. Biz bunun öyle değil tüm insanların, yaşlıların, engellilerin, LGBT ve kadın örgütlerini de içinde barından bir yasa olarak kabul ediyoruz. Kadınların hayatlarını savunan ve yasalarla bunu destekleyen bir sözleşmedir ve korunmalı, yaşatılmalıdır” dedi.

 

“KARAR NE OLURSA OLSUN, İSTABUL SÖZLEŞMESİ YAŞAYACAK”

Günebakan Kadın Derneği Başkanı Zübeyde Akpınar da, İstanbul Sözleşmesi’nin kadın mücadelesi açısından çok çok önemli olduğunun altını çizerek, “Çünkü demokratik, çağdaş bir toplum için toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamalıyız. İstanbul Sözleşmesi de bu anlamda çok önemli bir mihenk taşı. Bir gece yarısı sözleşmenin feshedilesi kabul edilebilir değil. Ki bu yasalara da aykırı bir karar. İşte bunun için sözleşmeyi savunmaya geldik. Sahip çıkmaya devam ediyoruz onun için buradayız. Buradan çıkacak karar her ne olursa olsun kadınlar sözleşmeyi yaşatmaya devam edecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA