​​​​​​​TREN ZAMMI VATANDAŞI VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​TREN ZAMMI VATANDAŞI VURDU


 

Mersin Adana arası 21 lira olan tren yolcu ücretinin 2 ay geçmeden yüzde 33 artarak 28 liraya yükseltilmesi vatandaşı vurdu.

Hasan Küçük

 

Son günlerde iğdeden ipliğe bütün ürünlere zam gelirken tren yolcu ücretlerine 2 ay geçmeden arttı. Artış özellikle iş için Adana-Mersin ve Tarsus arasında sürekli gidip gelmek zorunda kalan dar gelirlileri zor durumda bıraktı.

13 Haziran itibari Mersin, Tarsus, Adana, İskenderun ve Islahiye arasındaki yolcu ücretleri yüzde 33 oranında artırıldı. Mersin’den Adana’ya daha önce 21 TL olan normal yolcu ücreti 28 TL’ye yükseltilirken 18 lira olan genç yolcu ücreti 24 TL oldu. Mersin Tarsus ve Tarsus Adana arası normal yolcu ücreti 12 liradan 15 liraya, 11 lira olan genç yolcu ücreti ise 13 TL’ye çıkarıldı. 1 Haziran itibari ile gidiş geliş biletlerde uygulanan yüzde 15 indirim ise kaldırıldı. Mersin- İskenderun arası ise normal yolcu ücreti 72 olurken genç yolcu 62 TL, Mersin- Islahiye arası ise normal yolcu 76 TL’ye, genç yolcu 65 TL’ye yükseltildi. 65 yaş üzerine yolculara ise ise normal yolcu fiyatının yarısı kadar indirim uygulandığı öğrenildi. Tren yolcu ücretlerine gelen zamma vatandaşlar tepkili.

 

“VATANDAŞ ZOR DURUMDA”

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Mersin İl Temsilcisi Önder Alıcı, art arda gelen zamların yolculuklarında özellikle treni kullanan dar gelirli vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Ekonomik zorluk içinde hayatını devam ettirmeye çalışan insanların ulaşımda kullandığı tren ücretlerinin zamlanmasının insanları daha da mağdur ettiğini ifade eden Alıcı,  “Devlet Demiryollarının kuruluş amacı amme hizmeti vatandaşa hizmet etmektir. Son günlerde her şeye gelen zam maalesef burada da vatandaşlara yansıtılıyor” dedi.

Tren ücretlerini en son 2 ay önce zam yapıldığını anlatan Alıcı, “Adana Mersin arası 21 TL olmuştu.

Şimdi yüzde 35’e yakın bir zam yapılarak 28 TL’ye çıkarıldı” şeklinde konuştu.

Adana, İskenderun ve Islahiye arasında günlük yaklaşık 15 bin kişinin tren yolunu kullandığını anlatan Alıcı, “Tren yolunu genellikle memurlar, işçiler, öğrenciler yani dar gelirli insanlar kullanıyor. Enflasyonun artışı ile mağdur olan bu kesim ulaşıma gelen bu zam ile mağduriyeti daha da artıyor” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA