ÇEVRECİLERİN BİYOKÜTLEYE KARŞI MÜCADELESİ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRECİLERİN BİYOKÜTLEYE KARŞI MÜCADELESİ SÜRÜYOR


 

​​​​​​​Tarsus Karabucak mevkiinde kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali’nde kazanılan ÇED olumlu raporunun iptali Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kaldırıldığı için çevreciler yeniden yapılacak keşif için katılım çağrısı yaptı.

Hasan Küçük

Biçer Enerji Üretim İnşaat A. Ş tarafından Tarsus Karabucak Mevkiinde yapılması planlanan “Biyokütle Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali”ne dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumlu raporunun iptali için Karabucak Çevre İnsiyatifi tarafından açılan davada Mersin 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı verilmişti. Ancak yapılan itiraz sonrası Bölge Adliye Mahkemesi 14 Haziran Salı Günü yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Karabucak Çevre İnsiyatifi tarafından yaşamı ve doğayı savunan herkes Salı Günü saat 09.00’da Karabucuk Mevkii Hayvan Barınağı yanına davet edildi.

Karabucak Çevre İnsiyatifi Sözcüsü ve Tarsus Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kaya, Biçer Enerji Üretim İnşaat A. Ş tarafından Karabucak Mevkiinde yapılması planlanan “Biyokütle Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali”ne dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumlu raporunun iptali için açtıkları davada Mersin 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen iptal kararının Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kaldırıldığı hatırlattı.  Mahkemenin verdiği keşif kararı nedeniyle Salı günü bölgede yeniden keşif yapılacağını anlatan Kaya,  hayvan atıklarının yakılacağı biyokütle santrali için şirketin 3 yıldır burası ile ilgili çalışma la yaptığını söyledi.

Hayvan atıklarının yakılmasın bölgeye ciddi zarar vereceğini anlatan Kaya, “Çevreye pis bir koku yayılacak. Yakma işi açık alanda yapılacağı için bölgede yaşayan halka zarar verecek. Hem sağlık hem ulaşım açısından da zarar verecek. O bölgede arıtma tesisi yapıldı. Arıtma tesisinden yayılan koku zaman zaman yerleşim yerlerimize kadar geliyor. Biyokütle santrali yapılacak alan yerleşim yerlerine çok yakın. Tarsus hayvan barınağının hemen bitişiğindeki arsaya yapılacak” diye konuştu.

Bölgeye böyle bir tesis yapılmasını kabul etmediklerini vurgulayan Kaya, çevreye duyarlı herkesi yapılacak santrale karşı mücadeleye davet etti.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA