TACİZ MAĞDURU ADALET ARIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TACİZ MAĞDURU ADALET ARIYOR


 

Mersin’de bilişim şirketi sahibinin maket bıçağı ile tehdit ederek zorla alıkoyup cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen H.C’nin adalet arayışı sürerken Avukat Atike Karaman sanığın gerekli cezayı alması için sonuna kadar mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Hasan Küçük

 

Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bilişim şirketi sahibi O.A'nın, 13 Aralık 2020'de maket bıçağıyla tehdit ettiği çalışanı H.C'ye cinsel saldırıda bulunduğu ve onu zorla alıkoyduğu iddia edilmişti. Adli kontrol şartıyla salıverilen O.A. hakkında "tehdit", "basit cinsel saldırı" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 19. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosya ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.

Mersin 9. Ağır Ceza mahkemesinde görülecek davanın ikinci duruşması Salı günü yapılacak. A.O’nun adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılandığı davanın birinci duruşmasında sanığın güvenlik kamera görüntüleri ile oynadığına dair bilirkişi raporu dosyaya konmuştu. Mahkeme sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığını dair Adana Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istenmesine karar vermişti.

H.C’nin avukatı Atike Karaman,  O.A için adli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun adli dengesinin yerinde olduğuna yönelik olarak geldiğini belirterek

“Sanığın tanıklar var. Onlarla ilgili duruşmaya zorla getirme kararı var. Duruşmaya gelip gelmeyeceklerini bilmiyoruz. Müvekkilimiz  duruşmaya katılım sağlamayacak. Onun yerine biz katılacağız. Sanık geçen celse gelmemişti bu celse gelebilir. Müvekkilimiz tanığı vardı celse arası on dinlendi” dedi.

Bu celsede Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasını açıklayabileceğini anlatan Karaman, “Biz cezalandırılacağını düşünüyoruz. Mütlaada o yönde olacaktır. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Dosyanın sonuna kadar takipçisiyiz. Beklediğimiz kadar yüksek bir ceza gelmezse üst mahkemelere başvuracağız. Adalet yerine bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA