“GÖRÜŞEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖRÜŞEMİYORUZ”


 

​​​​​​​Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kırmızı Lacivert İşhanı ve Zafer Çarşısı’nı yıkacaklarını açıklardan projeden haberlerinin olmadığı belirten esnaf kulaktan duyma bilgilerle yetinmeye çalışıyor. Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik ise “Başkan Seçer ile görüşemiyoruz” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Kırmızı Lacivert İş Hanı ve Zafer Çarşısı’nı yıkımı ile ilgi görüşmelerde Başkan Vahap Seçer ile AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan arasında tartışma çıkmıştı. Başkan Seçer, söz konusu yerleri yıkacaklarını ve kiracıları mağdur etmeyeceklerini söylerken AKP’li Zafer Şahin Özturan ise yürütülen projede bölgede bulunan esnaflara dair düzenleme olmadığını öne sürerek projenin esnaflardan habersiz hazırlandığını savunmuştu.

Konunun mecliste görüşülmesinin ardından projeden ve çalışmalardan haberlerinin olup olmadığını sorduğumuz Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert işhanı’nda ki esnafların net bir bilgi sahibi olmadığını tespit ettik. Kendilerine şu ana kadar bir bilgi verenin olmadığını belirten bölge esnafı kulaktan duyma bilgilere sahip. Bölgeye ne yapılacağına dair kimsenin bir bildiği yok. Röportaj yapmak istediğimiz esnaf ise  konuşmaktan kaçındı.

 

“İLETİŞİM KOPUK”   

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bir iletişim kopukluğu bulunduğuna dikkat çekiyor. İletişim kopukluğu yok desek yalan olur diyen Çelik, “Biz bir sorunumuz olduğu zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşemiyoruz. Programı yoğun olduğu için görüşemeyebilir ama en azından bir daire başkanı ile bize bazı konularlarla ilgili bilgi verebilir” dedi.

Seçer’in Bit Pazarı olarak bilinen Zafer Çarşısını ve Kırmızı Lacivert iş merkezini yıkacağını söylediğini ifade eden Çelik, “Bit pazarındaki esnafların yanına gidiyoruz onlar biz burada 40 yıldır çalışıyoruz diyorlar. Bizi buradan çıkartacaklar ama biz nereye gideceğiz diyorlar. Bu insanları da düşünmek lazım.  Yıkılsın ama orada bir alan bir dükkan yapılacaksa buradaki esnaflara bir öncelik tanınması lazım” şeklinde konuştu.

Zafer Çarsısının bulunduğu yere meydan yapılacağının söylendiğini anlatan Çelik, “Alta inilemez alt tarafta kilise var. 3 tane kapı var onlara da dokunamazlar. Çarşıdaki esnafların fikirleri alınmalı. Bize şu ana kadar burası ile ilgili yapılacak proje hakkında bir bilgi verilmedi” dedi.

Ticaret Odası’nda komite toplantısında Başkan Seçer’in STK temsilcileri ile görüşüp esnafların fikrini alacağının söylendiğini anlatan Çelik, ancak şu ana kadar bir görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

“ÇARŞI ESNAFININ EN BÜYÜK SORUNU OTOPARK”

Esnafın en büyük sorunun oto park olduğunu vurgulayan Çelik, “Vahap Başkanının parkomat seçim vaadinde vardı. Parkomati getireceğim dedi. Pandemi gelince parkomata ara veriyoruz dediler. Sonradan oyalama taktiği güderek biz artık parkomatı getirmeyeceğiz dediler. Şimdi biz bunu dile getirdiğimiz zaman Vahap Başkan yok dedi ise kesinlikle bunu bir daha getirmez diyorlar. Burası belediyedir kimsenin babasının malı değildir. Bugün esnaf olsun gelen vatandaş olsun parkomat diyorsa bu memleketin esnafın vatandaşın faydasına ise niçin istenmiyor anlamış değiliz” diye konuştu.

“SEÇER’DEN 6 AYDIR RANDEVU ALAMADIK”

Sorunlarını anlatmak için Başkan Seçer’den 6 ay önce randevu talep etmelerine rağmen hala randevu verilmediğini anlatan Çelik, “160 civarı esnaf var. Orada nasıl bir çalışma yapılacak oradaki esnafın durumu ne olacak verilen bir bilgi yok. Şu anda belediye ile bir irtibat sağlayamıyoruz. Bir kopukluk var. En azından bir toplantı yapsa da ne yapmaya karar verdiğini açıklasa. O insanları çıkarmak mı istiyor direk söylesin. Desin ki ben size yer vermeyeceğim. Kusura bakmayın başınızın çaresine bakın. Ne böyle bir şey söyleniyor ne de başka şey anlatılıyor.  Biz esnaf derneğiyiz esnafın yanında bulunmak zorundayız. Esnafın yanında olanın yanında, karşısında olanın karşısındayız. Biz esnafın derdi ile ilgileniyoruz. Kalkıp çarşıdaki tüm esnaflara tek tek bilgi vermesin ama en azından 2 dernek var esnafın ileri gelenleri var. Bize bilgi versinler bizde onlara bilgi veririz. Orta yol bulunur.” İfadelerini kullandı.

ÇARŞI ESNAFI KUŞ: PROJE HENÜZ BİZİMLE PAYLAŞILMADI

Çarşının 40 yıllık esnaflarından Ayhan Kuş ise “Büyükşehir Belediyesinin esnafların ticarethane olarak kullandığı zanaatkarlarımızın olduğu bölgeyi güzelleştirmesini yıllardır arzu ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki proje çalışmalarını henüz bizimle paylaşmadı. Proje olduğunu duyuyoruz ama proje ile ilgili henüz bize bilgi verilmedi. Bu anlamda Zafer Çarşısı esnafları olarak içerisinde esnafın olduğu, esnafı merkezine alan her projeyi biz destekleyeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kazmayı vurmaya da hazırız. Bizi tek kaygılandıran Corono süreci ve ekonomik süreç nedeniyle can çekişen esnaflarımızın mağdur edilmesidir. Esnaflarımızın mağdur edilmemesi koşuluyla, merkezine esnafımızı alan her türlü projeye varız” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BİZE ÖNCELİK VERSİN”

İş hanı altında tantunicilik yapan Ahmet Yeşil, “Biz 40 yıldır biz burada tantunicilik yapıyoruz. Müşterilerimiz var. Binaların yıkılması söz konusu ise bu konuda Büyükşehir Belediyemizin yeni yapılacak projede 40 yıldır belediyeye ve komu kurumuna kira veren biz kiracıları da düşünmesi ve yeni projede bizlerede yer yapılması talebimizdir.”dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA