LİMANA BİSİKLETLİ TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMANA BİSİKLETLİ TEPKİ


 

​​​​​​​Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletilme çalışmalarına çevreciler bisiklet turu ile tepki göstererek Atatürk Parkının hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’e Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri Uluslararası Liman İşletmesi’nin (MIP)  limanı Atatürk Parkına doğru genişletme çabalarına bisiklet turu ile tepki gösterdi. Forum AVM’deki Havaş Durağında toplanan çevreciler şehir turunun ardından Atatürk Parkı Saat Kulesi alanında basın açıklaması yaptı. “Atatürk Parkı’nda liman yapılamaz, ranta geçit vermeyeceğiz” pankartının açıldığı basın açıklamasını MERÇED Başkanı Sabahat Aslan yaptı.

 

“İKLİM TEHDİDİ KRİZE DÖNÜŞTÜ”

Dünya’nın büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirten Aslan, “Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. İklim krizinin sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışlar ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır. İklim krizinin risklerini azaltmak için Dünya Ülkeleri fosil yakıtların kullanımının azaltılması ve yeşil alanların arttırılması için ciddi yatırımlar yapmaktadır .Bu karar ortada iken Kentimizde Dünyamızın ve Ülkemizin yaşadığı iklim krizine karşı riskleri azaltmak için yeşil alanlarımızı korumak ve genişletmek yerine rant uğruna yok edilmek istenmesi kabul edilemez bir karardır” dedi.

 

“YEŞİL ALAN YOK OLACAKTIR”

Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı’nın kentin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alan olduğunu anlatan Aslan, “Mersinde tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı halkın sürekli kullanımında olmuştur. MIP tarafından yapımı planlanan Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkınının halk tarafından kullanımını engelleyecek olup, mevcut yeşil alanı yok edecektir” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK PARKININ TÜMÜ MIP TARAFINDAN İŞGAL EDİLECEK”

Atatürk Parkında yapılacak liman genişleme çalışmaları ile Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağının açık olduğunu anlatan Aslan, “Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin m2 lik dolgu malzemesi Atatürk parkından denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü  ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbestzehiri, ayrıca proje bitiminde artacak olan deniz ve kara trafiğinin  havamızı, denizimizi ve toprağımızı kirleterek kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir” diye konuştu.

 

“BİLİMSELLİKTEN UZAK VE HUKUKSUZ”

Bu projenin kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal ederek kamu yararı ilkesine aykırı olacağının ortada olduğunu vurgulayan Aslan şunları söyledi: “Kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecek olan ve yapımı bilimsellikten uzak hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin de herkes karşıdır. Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin halkını Atatürk Parkına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bisiklet Kullanımının ulaşımda fosil yakıtı kullanımını ve İklim krizinin risklerini azalttığı için bisiklet kullanımının artması gerekmektedir. Bugün Atatürk Parkına sahip çıkmak için etkinliğimize katılarak  destek veren bisiklet sürücüsü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA