AKDENİZ MECLİSİNDE DİYARBAKIR GERİLİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNDE DİYARBAKIR GERİLİMİ


 

Yönetimin AKP’li M. Mustafa Gültak’ta olmasına rağmen CHP ve HDP’nin mecliste sandalye üstünlüğüne sahip olduğu Akdeniz Belediye Meclisinde, Diyarbakır ile kardeş şehir olma teklifinde ‘kayyum uygulaması’ nedeniyle gerilim yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, Diyarbakır Belediyesi ile kardeş şehir olma girişimi mecliste gerilime neden oldu.

Diyarbakır Belediyesi’nin kayyum tarafından yönetilmesi gerekçesiyle komisyonda reddedilen teklifin meclisteki oylama öncesi yapılan görüşmelerinde tansiyon yükseldi. HDP Grubu, kayyum uygulamalarının keyfi ve hukuksuz olduğunu savunurken Başkan Gültak ile Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri bu ithamlara tepki göstererek, terör eleştirisi yöneltti.

 

İSTİKLAL MARŞI OKUMA GERİLİMİ

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği görüşmelerde ilk olarak İstiklal Marşı tartışması yaşandı. HDP’li meclis üyelerinin İstiklal Marşını okumanın zorunlu olduğunu savununca meclis gerildi. Başkan Gültak bu duruma tepik göstererek okumak zorunda olunduğunda ısrar etti. CHP’li Muhittin Ertaş’a “Okumak zorunda değiller mi?” sorusuna dikkat çekti.

HDP’nin geri adım atması ile görüşmelerde tansiyon düşse de terörist başı Abdullah Öcalan’ın adının anılması ile sinirler bir anda yeniden gerildi.

HDP’li meclis üyesini kınayan Başkan Gültak, “Bebek katilidir o kişi adını burada anamazsınız” diyerek tepki gösterdi.

Gültak daha sonra bu sözlerin meclis tutanaklarına geçirilmesini isteyerek, yasal yollar için gereğini yapacaklarını duyurdu.

 

“SİZ BUNLARI YAPARSANIZ DEVLETTE KAYYUM ATAR”

Müzakerelerde son olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Gültak, “Kanunları istediğiniz yerden istediğiniz şekilde okuyabilirsiniz. Ama bu devletin terörle mücadele yasası da vardır. Terörle Mücadele Yassı diyor ki bir kişi teröre bulaştığı anda itibaren tutuklanır gözaltına alınır. Kayyum atamaları Terörle Mücadele Yasası’na istinaden alınmıştır, keyfi alınmamıştır. Yani İçişleri Bakanlığı’nın iki dudağının arasından çıkan söze göre alınmamıştır.

Ben ölürsem aranızda birini seçim yapar seçersiniz ama ben terör örgütüne müdahil olursam o direk hukukun meselesi olur ve İçişleri Bakanlığı gereğini yapar.

Makam arabasında keleşlerin, el bombaların olduğu, teröristlerin taşındığı bir yerde devlette duracak ha? Yok ya? Tabiî ki durmayacak. Gereğini yapacak bu devlet.

Makam arabasında el bombası, terörist taşıyın bununla çocuklar, öğretmenler olsun devlette dursun? Yok ya… Kimse TC yasalarından üstün değildir.

Keyfi kayyum atandığı gibi söylemleri boş verin. İstenilen bir durum değildir ama kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisi ve yasalarından üstün değildir.

Bebek katili Abdullah Öcalan’ın posterlerini her yere asın, miting yapın sonra da devlet sussun. Siz bunları yaparsanız devlette kayyum atar. Bizim buradaki acımız Diyarbakır ile iyi ilişkilere yürümek. Akdeniz’de bir sürü Diyarbakırlı bir sürü insanımız var. Amacız tamamen iyi niyetliydi” dedi.

Müzakerelerin ardından kardeş şehir teklifi CHP ve HDP’nin üstünlüğü ile reddedildi. Bunun üzerine Başkan Gültak, “Türkiye’de kardeşlik böyle ilerlemez işte, siz kardeş olmamızı engelliyorsunuz. Bizim Diyarbakır’da ki insanlarla kardeş olmamızı engellendiniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA