​​​​​​​ZEYDAN KARALAR’DAN HAVAALANI ÇARKI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​ZEYDAN KARALAR’DAN HAVAALANI ÇARKI


 

​​​​​​​Mersin’de katıldığı programda Çukurova Havaalanı için “artık yapacak bir şey yok’ diyerek iki kentin ortak yararına yapılacak şeylere destek olunacağı mesajı veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için havaalanı girişinde basın açıklaması yapması dikkat çekti.

Haber Merkezi 

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVA SİFED) Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarını aynı platformda buluşturduğu Mart ayındaki toplantıda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Çukurova Bölgesel Havalimanı için önemli bir çıkış gelmişti.

Adana’da mevcut havalimanın kapanacak olması nedeniyle Mersinlilerin Çukurova Havaalanı için Adanalılardan yeterli destek olunmadığı sitemleri üzerine Başkan Karalar, “ “Havalimanı ile ilgili ortak yapacak ne olabilir? Havalimanı Yenice’de tam Adana’nın sınırında sene sonu açılacak deniliyor. Ona artık yapacak çok bir şey yok, o iş bitti gitti. Bence biz şöyle yapalım arkadaşları cesaretlendirmek manasında Adana ve Mersin’in ortak yararına yapılacak her şeyin hem arkasında oluruz hem destekçisi oluruz, bu net” demişti.

 

HAVAALANI KAPANMASIN EYLEMİNE ÖNCÜLÜK ETTİ

Zeydan Karalar’ın bu sözleri ortada iken Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeni ile Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına karşı havaalanı girişinde yapılan basın açıklamasına öncülük etmesi dikkat çekti. Araları 35 kilometre olacak olmasına rağmen toplam 6 milyon nüfuslu Mersin ve Adana için iki havaalanının fazla olmadığını belirten Karalar “Havaalanımız kapatılmasın” dedi. Karalar, “Gördüğünüz gibi Adana bu konuda bütün olmuş durumda. Adana TRT’yi, Karayollarını, Devlet Demiryollarını kaybetti. Buradan giden her kurum hem gelir hem istihdam kaybı anlamına gelir. Bugün Adana ve Mersin'in nüfusu mültecilerle birlikte 6 milyon. Biz Mersin’de uluslararası bir havaalanı yapılmasına karşı değiliz. Rize’nin nüfusu 350 bin, Tabzon'un nüfusu 850 bin. Orada iki tane havaalanı oluyor. Memleketin neresinde ne ihtiyaç varsa yapılsın ama 6 milyon nüfuslu iki kente iki havaalanı fazla değil. Havaalanımızı kapatmayın. Bu havaalanı Adanalılar için çok önemli” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA