KADINLARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUÇ DUYURUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUÇ DUYURUSU


 

​​​​​​​Mersin’de kadınlar Gezi direnişine katılan yurttaşlara karşı hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasan Küçük

 

Mersin Kadın Platformu üyeleri Gezi direnişine katılan yurttaşlara karşı hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliye önünde toplandı. Burada Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu AKP’nin 1 Haziran 2022 tarihli TBMM grup toplantısında, 9 yıl önce orada oldukları Gezi Eylemlerine ve Gezi’ye katılanları hedef alarak kadınlara ve yurttaşlara hakaret ve küfür ettiğini söyledi.

 

“HEDEF GÖSTERDİ”

Erdoğan’ın Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde gezi eylemlerine katılan büyük bir kitleyi karşısına alarak hedef gösterdiğini belirten Genç, “Kendisinden olmayanı ayıran, ötekileştiren, haklarımızı bir gecede elimizden alan tek adam, gün geçtikçe eril dilinin dozunu arttırmaktadır” dedi.

Yine aynı toplantıda ‘’bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti’’ dediğini anlatan Genç, “Bilindiği üzere Dolmabahçe Camii Müezzini ‘’ben yalan söylemem camide içki içilmedi’’ demesine rağmen Erdoğan ‘’Cuma günü bu görüntüleri yayınlayacağız’’ dediği halde aradan geçen 9 yılda, bu cuma da dahil kaç cuma geçti bu görüntüler hala yayınlanmadı. Geçtiğimiz günlerde camide değil oturdukları sitenin bahçesinde bira içen 6 kadın, 5 erkeğin saldırısına uğramıştır. Cumhurbaşkanı’nın kadınları şiddete uğratacak hedef kitle haline getiren, tahrik ve nefret unsuru oluşturan sözleri, halkın bir kısmını diğer kısma kin ve düşmanlığa sevk etmiştir. Yaşanan bu olaylar da bunun somut örneğidir” ifadelerini kullandı.

 

“KÜFÜR İÇEREN KELİMELER SUÇTUR”

Gezi eylemlerine katılan milyonlarca kişiyi TBMM çatısı altında kadın bedeni üzerinden ifade ettiği ayrıştırıcı ve aşağılayıcı, hakaret ve küfür içeren kelimelerin bir suç olduğunu, bu şuçun faili olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kanunlardaki yasal karşılığı ceza ile cezalandırılmasına dair şuçu ihbar zorunluluğumuz doğmuştur” diyen Genç, “Söz konusu cinsiyet temelli ayrımcılık içeren açıklamalar, başta Anayasa Madde 10, CEDAW Madde 5, AİHS Madde 14’te düzenlenen ayrımcılık yasağının ihlali niteliğindedir. Bu nedenle bugün burada Mersin Kadın Platformu olarak, bizi hedef alan tek adama sessiz kalmayacağımızı duyurmaya ve Anayasal hakkımızı kullanarak suç duyurusunda bulunmaya geldik” şeklinde konuştu.

 

“TEKRAR SEÇİLME DERDİNE DÜŞTÜ”

Tek adamın, ülkenin gerçekleri olan; kadına şiddeti, kadın cinayetlerini, derinleşen yoksulluğu, hukuksuzlukları kapatmak olduğunun, tekrar seçilme derdine düştüğünün farkındayı olduklarını belirten Genç şöyle devam etti: “Ülkemizdeki tüm bu olumsuzlukların sebebinin mevcut tek adam rejimi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, ilk seçimde, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, biz kadınlar tek adamı gönderecek, bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Özgürlüğe, barışa ve 84 milyonun kardeşliğine adanmış Gezi direnişini de kadın dayanışmasını da her zaman yaşatacağız!.”

Basın açıklamasının ardından kadınlar adliye binasına girerek suç duyurusu dilekçelerini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA