“O BAKANIN İMZASI MERSİN HALKINDAN GÜÇLÜ MÜ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“O BAKANIN İMZASI MERSİN HALKINDAN GÜÇLÜ MÜ?”


 

Birkaç zengini daha zengin yapmak adına kamu hizmet alanları ve yeşil alanların parsel parsel satıldığını savunan Milletvekili Başarır, özellikle Mersin’de ki PTT tesislerinin satışına tepki göstererek, “O bakanın imzası mersin halkından güçlü mü?” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşma yaptı.

 

“O BAKANIN İMZASI MERSİN HALKINDAN GÜÇLÜ MÜ?”

Sürekli olarak Çevre Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ama anlayışın değişmediğini ifade eden CHP’li Başarır, “Mersin'de son bir ayda yaşanan 2 büyük rezaleti, gerçekten Mersin'i, Mersinliyi üzen durumu burada anlatmak isterim.

Bakın, Mersin Yenişehir İlçesi’nde bulunan PTT Tesisleri bir kamu arazisi. 1996 yılında kamu hizmet alanı ve park alanı olarak büyükşehir belediyesi karar aldı, 2021 yılında Cumhur İttifakı'nın Meclis üyeleri, Millet İttifakı'nın Meclis üyeleri oy birliğiyle karar aldı, ‘Burası kamu hizmet alanı, park alanı, yeşil alan’ dedi ama geçen hafta Çevre Bakanı bir kararla burayı konut ve ticaret alanına çevirdi. Şimdi, ben merak ediyorum, siz, o Bakan, o Bakanın imzası Mersin halkından güçlü mü? Cumhur İttifakı'nın Meclis üyeleri, onlar oy vermiş, tüm Mersin oy vermiş ve yaklaşık 12 dönüm bir yer. Şimdi, burayı Çevre Bakanı ne hakla konuta açıyor? Yani, bir kente böyle bir ihanet yapılabilir mi?” dedi.

 

“O ÇİFTÇİLERİN GÖZYAŞLARIYLA EVLERİ BARKLARI YIKILDI”

Mersin’in Erdemli ilçesi Tırtar Mahallesi’ndeki çiftçilerin yüz elli yıldır zeytin, limon ve tarım ürünleri yetiştirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Bu bölge dededen, babadan, atadan, Osmanlı'dan beri ve üçüncü derece sit alanı. Aynı Çevre Bakanı önce orayı sit alanından çıkarıyor, sonra orayı ticari alan ilan ediyor ve yakın bir şirkete satıyor. Geçen hafta polis zoruyla o çiftçilerin gözyaşlarıyla evleri barkları, ahırları yıkıldı. Ben bu durumdan utanç duyuyorum” sözlerini dile getirdi.

 

“128 MİLYAR DOLARIN BU ÜLKEYE İKİ BÜYÜK ZARARI OLDU”

Çevre Bakanının görevinin, Türkiye'deki tarım alanlarını, sit alanlarını, denize 100 metre mesafedeki arazileri, hastane, konut, park alanlarını imara açıp satmak mı olduğu sorusunu yönelten CHP’li Başarır, “Yeşili bu şekilde mi koruyacağız, çevreyi bu şekilde mi koruyacağız? Bakın, gidin, TOKİ'nin ihalelerine, Millî Emlak'ın ihalelerine; bu ülkenin toprakları, tarım alanları, yeşil alanları, park alanları parsel parsel satılıyor. Neden? Bu 128 milyar doların 2 zararı oldu bu ülkeye. Bir, Hazineyi boşalttınız, şimdi, onu alan kodamanlara kur korumalı mevduattan dolayı para ödeyeceksiniz, topraklarımızı satıyorsunuz. Kamuya ait yeşil alanlar belediyelerdeki imar planlarına aykırı bir şekilde imara açılıyor. Bu, çok kötü. Bakın, Mersin Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer isyan etti. Haksız mı? O Bakan, Mersin Belediye Başkanından, Mersin'in Meclis üyelerinden, Mersin halkından daha mı iyi biliyor burayı? Aynı şey İstanbul'da yapılıyor, Anadolu'da yapılıyor. Yani bu ülke, bu ülkenin toprakları, hazinenin toprakları, bu yeşil alan kimsenin babasının malı değil. Bu kadar kolay satamazsınız, bu kadar kolay talan edemezsiniz; yazık” dedi.

 

“ATATÜRK HAVAALANINI YIKMAKLA ÇEVRECİ Mİ OLUNUYOR?”

Atatürk Havaalanı'nın, milyarlarca dolarlık bir değerimiz olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, Atatürk Havaalanı'nı yıkmakla oraya fidan dikmekle siz doğacı, çevreci mi oluyorsunuz? Oraya ağaç dik, Mersin'de tarım alanlarını sat. Oraya ağaç dik, Erdemli'de tarım alanlarını sat. Oraya ağaç dik, Mersin Yenişehir’deki hazine arazisini konuta aç, öyle sat” sözlerini dile getirdi.

 

“BİRKAÇ ZENGİNİ DAHA ÇOK ZENGİN ETMEK İÇİN TOPRAKLARIMIZI SATMAYIN”

Yakın bir zamanda seçim olduğunu ve AKP’nin giderayak tüm kamu arazilerini sattığını söyleyen CHP’li Başarır, “Bunu parsel parsel yapıyorsunuz ve bu ülkedeki 84 milyona hiçbir faydası yok. Bakın, yakın bir zamanda milyarlarca lira para ödeyeceksiniz. Neyden dolayı? Kur korumalı mevduattan dolayı. Birkaç zengini daha çok zengin etmek için topraklarımızı satmayın. Hastane, okul, yeşil alanları katletmeyin. Hele hele bir Mersin milletvekili olarak Çevre Bakanının yaptığı son rezaleti kınıyorum. Eğer bir parça vicdanı varsa, bir parça seçilmiş Meclis üyelerine, belediye başkanına, Mersin halkına saygısı varsa Mersin Yenişehir’deki kamu arazisi hakkındaki kararını geri alır diyorum” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA