TIRTAR TBMM GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TIRTAR TBMM GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tırtar Mahallesinde hazineye ait 3. derece sit alanı olarak tanımlanan 150 dönümlük arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tırtar mahallesinde hazineye ait 3. derece sit alanı olarak tanımlanan 150 dönümlük arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmıştır. Bakanlığın satışa çıkardığı arazi üzerinde yedi aile tarım yaparak uzun yıllardır geçimini sağlamaktadır.  Arazinin satışa çıkarılmasıyla birlikte burada yaşayan aileler deyim yerindeyse kapı dışarı edilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tırtar Mahallesindeki ailelerin mağduriyetlerini gidermek için arazi satışını iptal etmeli ve araziyi ailelerine teslim etmelidir.”

 

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:  “Mersin’in Erdemli ilçesi Tırtar mahallesindeki 150 dönümlük arazinin satılmasının gerekçeleri nelerdir?

Mersin’in Erdemli ilçesi Tırtar mahallesindeki 150 dönümlük arazi kime ve ne kadara satılmıştır?

Mersin’in Erdemli ilçesi Tırtar mahallesindeki 150 dönümlük arazide yaşayan ailelerin mağduriyetlerini gidermek için Bakanlığınız tarafından herhangi bir girişim olacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA