YENİŞEHİR’DE İÇKİLİ BÖLGE TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’DE İÇKİLİ BÖLGE TARTIŞMASI


 

​​​​​​​Yenişehir Belediye Meclisi’nde ilçedeki bazı yerlerin içkili alan olarak işaretlenmesine AKP’li meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt, kentte bu tür yerlerin yeteri kadar bulunduğu ve mekanların cami ile okula yakın olacağı gerekçesiyle karşı çıkarken Başkan Özyiğit,”Biz alanı belirliyoruz, okul ve camiye olan mesafe şartı daha sonra değerlendiriliyor” dedi.

Hasan Küçük

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Haziran ayı birinci oturumunda bazı yerlerin içkili alan olarak işaretlenmesi teklifinde kısa süreli bir tartışma yaşandı. 2’sinin komisyonlarca kabul, 1’inin ise reddedildiği içkili alanlarla ilgili teklif meclis gündemine de geldi.

 

“BU TÜR İHTİYAÇLARIN KARŞILANACAĞI YERLER YETERTİ”

Palmiye Mahallesi ve Gazi Mahallesini birbirinden ayıran 2. Caddenin, Palmiye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarından başlayıp, 1203 sokakta son bulunan (sağ kısmı) ve Gazi Mahallesi GMK Bulvarından başlayıp 1301 sokakta son bulan (sol kısmı) kısmının Belediye İçkili Yer Bölgesine dahil edilmesi teklifi ile ilgili söz alan AKP’li Mehmet Sadık Türüt, “Bu konu ile ilgili meclis üyelerimiz ve arkadaşlar bizim genel kanaatimizi bilir. Kentimizde bu tür ihtiyaçların yeteri kadar kadar karşılanabileceği alan olduğu ve daha fazla ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. Biz burada ihtiyaçlara göre kararlar almamız lazım. Şimdiye kadar geçmişte de bu mecliste de bu tür yeteri kadar yerler için karar alındığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“CAMİ VE OKULA 100 METRE’DEN YAKIN OLMAMALI”

Söz konusu yeri yakinen bildiğini ifade eden Türüt, “Bu alan içerisinde de hem Pirireis İlkokulu var. Hem Yenişehir Müftülüğüne ait Pirireis ibadethanesi var. Bu tür yerlerde okullara ibadethanelere 100 metre fazla yaklaşmaması alakalı mevzuatta olan durumlar var. Bunlar göz ardı mı edilmiş yoksa daha başka bura ile alakalı bilmediğimiz bir durum mu var? diye sordu.

CHP’li Meclis üyesi Musa Taş içkili yerlerle ilgili içkili yer krokisine işaretlemenin belediye meclisinin görevi olduğunu söyleyerek “Bizim ilgili ruhsat birimimiz camiye, okula ve diğer alanlara yakınlığı ölçer eğer uygun değilse içki ruhsatı vermez” ifadelerini kullandı.

 

ÖZYİĞİT: İBADETHANE VE CAMİYE YAKINLIK ÖLÇÜLECEK

Başkan Özyiğit ise “Bu durum ibadet alanları ve okullara mesafesini ortadan kaldırmıyor. Onlara yine bakılıyor. Bu kentte nereye ne yapılacağını yasaların verdiği yetki ile bu meclis karar verir. Bazı kısıtlar koyuyor. Burada içkili alan olur mu olmaz mı? diye sen karar ver diyor. İçkili alan istiyor musun istemiyor musun? diyor. Mesele bir tanesinde emniyet sakınca görmemesine rağmen komisyon raporu olumsuz çıkmış. Demek ki meclis burada da olabilir diyor beis görmüyor. Orada bulunan eğitim ve ibadethane alanı ile ilgili mesafe zaten ölçülecek. Komisyon sakınca yoktur demiş” dedi.  Komisyonun oy çokluğu ile kabul ettiği teklif mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

16. CADDEDE BAZI YERLER İÇKİLİ ALANLAR BÖLGESİ KABUL EDİLMEDİ

Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesini birbirinden ayıran 16. Caddenin, Cumhuriyet Mahallesi GMK Bulvarından başlayıp, 1651 Sokakta son bulunan (sağ kısmı) ve Bahçelievler Mahallesi GMK Bulvarından başlayıp 1809 Sokakta son bulan (sol kısmı) kısmın konut bölgesi yoğunluğunun çok olması, caddenin dar ve çift yönlü trafiğe açık olması ve içkili yer bölgesine uygun olmadığı gerekçesiyle içkili alanlar bölgesinden çıkarılması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özyiğit, burada komisyona emniyetten pozitif görüş gelmesine rağmen bu alanda içkili bir tesis olmasının uygun görülmediğini kaydetti.

Öte yandan Çiftlikköy Mahallesi, 34. Caddenin 13. Cad. (Ali Kaya Mutlu Cad.) ile 32251 Sokak arasında kalan sol tarafı, Kuzeykent Mahallesi, 34. Caddenin 13. Cad. (Ali Kaya Mutlu Cad.) ile 17. Cadde arasında kalan sağ tarafının belediye içkili yer bölgesine dahil edilmesi teklifi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA