SİNEKLE MÜCADELE İÇİN VATANDAŞA ÇAĞRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNEKLE MÜCADELE İÇİN VATANDAŞA ÇAĞRI!


 

Yaz aylarının gelmesi ile baş gösteren sinek sorununa karşı Büyükşehir Meclisi’nden vatandaşa mücadeleye destek amaçlı hassasiyet çağrısı yapması dikkat çekti

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Haziran ayı 1. Birleşim Toplantısında yaz aylarının gelmesi ile baş gösteren sinekle sorunu yine gündem oldu.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, sinekle mücadele konusunda kaynağın yerinde kurutulmasının öncelik olması gerektiğine dikkat çekerek, “Malum yaz aylarının gelmesi ile sinekle mücadele konusu yeniden gündemimize geldi. Kaynağın problemin yerinde kurutulması önceliğimiz olmalıdır yoksa larva üredikten sonra sinekle mücadele hem masraflı hem de zorlu belediye üzerine düşen çalışmaları yapıyor ama daha iyi olabilir. Ama halkımız da fosseptiklerini sitelerin arıta sularını özellikle kırsalda logar veya fosseptik çukurlarını prosedürlerine uygun bir şekle getirmeliler.

Halkımızın özellikle tarımsal atık sular milyonlarca larva, sinek üretimine neden olmaktadır. Bu konuda biraz daha gayretle sinekle mücadele yapılmalı” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZDA HASSASİYET SAHİBİ OLSUNLAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Sinekle mücadeleyle ilgili belediyemizin gayretlerinin görünmesi takdire şayan” diyerek, bu konuda hassas davrandıklarını savundu. Kent genelinde çalışmaların 7/24, 12 ay çalışmaların sürdüğünü belirten Seçer her türlü kimyasalı en bilinçli şekilde kullanarak mücadele verdiklerini söyledi. “Paramızla geleceğimizi yok ediyoruz, doğayı kirletiyor, atmosfere kimyasal sıkıyoruz” diyen Seçer, dışarıya bırakılan fosseptik ya da kanalizasyon atıkları ile sokağa savrulan bulaşık, çamaşır sularının binlerce sinek ürettiğini söyleyerek, “Her türlü biyolojik, kimyasal mücadeleyi yapıyoruz. Kimyasal sıkarak öldürmemiz ile olmuyor, kaynağı kurutmamız için vatandaşlarımızda hassasiyet sahibi olsunlar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA