BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE PTT TESİSLERİ BİLMECESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE PTT TESİSLERİ BİLMECESİ!


 

Mersin sahilinde ‘kamu hizmet alanı’ olan PTT tesislerinin bulunduğu arazinin ‘ticari ve konut’ olarak plan değişikliği yapılıp satılarak rant sağlanmasına ilişkin Ankara üzerinden yürütülen çalışmalar Büyükşehir Meclisinde bilmeceye dönüştü! Daha önce red veren muhalefet bakanlığa olumsuz görüş bildirilmesine ‘görüşürüz’ yanıtı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kentin en değerli bölgesinde yer alan PTT tesislerinin kamu hizmet alanı olan imar durumunun rant odaklı ticaret ve konut alanı olarak plan değişikliğine gidilerek satılmasına ilişkin tartışmalar büyüyor.

Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP’li Abdurrahman Yıldız konuyu gündeme getirerek, bölgenin kamusal alan olan yapısının korunarak yeşil alana dönüşmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin satışa karşı çıkması için çağrı yaptı.

 

“ENAYİ YERİNE KOYULUYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yerelin haberi olmadan resen yapılan çok sayıda iş-işlem olduğunu söyleyerek, “Bizim tartıştığımız o arsanın değeri. İmar planı değişikliği ile elde edilecek rant nereye gidiyor? Uygun yere gidiyorsa başımız gözümüz üstüne.

Resen PTT arazisini ‘turizm ve ticaret alanına dönüştürelim’ deniliyor. Kardeşim sen tüccar mısın, bu memleket sizin babanızın malı mı? Yerele sorun, görüş alın. Bizden istenen görüş, şekil şartını yerine getirmek için. Biz olumsuz da görüş versek işin adı konmuş, gereken yapılacak. Bir anlamda bizi ‘enayi yerine koymak’ söz konusu, bizim aptal bir görüntümüz yok. Bu memleket kimsenin babasının malı değil. Yasalar çıkar, her çıkan yasa memleket hayrına değildir, bunun gibiler mesela” dedi

 

SİZ DE FUAR ALANI İÇİN BENZERİNİ İSTEDİNİZ”

Bunun üzerine İsmail Yerlikaya, “İlla burayı turizm alanı ilan edelim dediler, kamu kurumları herkes kendi arazisine sahip çıkmak istiyor. Siz de komisyona gelip Yenişehir’de fuar alanının olduğu bölge için turizm ve ticaret yapılması için imar düzenlemesi teklifinde bulundunuz” dedi.

 

“BİZİM Kİ FARKLI BURASI KUPON ARAZİ”

Bunu üzerine Vahap Seçer, “Yenişehir Belediye Başkanımız böyle bir teklife bulunabilir, kime bulunuyor yerel meclise. PTT bu teklifi kime yapıyor? Ankara’da PTT ilgili bakanlığa yapıyor. Bazı belediyeler amacını ortaya koydu, amacı hasıl olsun diye gerekeni yaptık neden çünkü ihtiyacı vardı bu makul dedik. Ama bu farklı, bizden bağımsız, habersiz resen yapılan düzenlemelere karşı çıkıyoruz. Kamu alanlarının böyle haraç mezat kimsenin haberi olmadan üzerinde fikir ürütülmeden ticaret alanına dönüştürülmesi yanlıştır O arazinin ne kadar kupon arazi olduğunu biliyoruz” dedi.

 

SEÇER’DEN ÖZYĞİT’E: “TUZAĞA DÜŞTÜN”

Abdullah Özyiğit’in daha çok Yenişeir Fuar Alanı üzerinden açıklamalar yapmasına Başkan Vahap Seçer’den, “Tuzağa düştün gibi geliyor başkan” eleştirisi gelmesi dikkat çekti. Konuyu PTT tesisleri çerçevesinde tutmaya çalışan Seçer, muhalefete bu yönde yüklenilmesi için çalıştı.

Vahap Seçer muhalefeti ifadelerinde çelişkili olmakla eleştirerek, “Ankara’ya bu kadar mahkum olamayız” yanıtı verdi. MHP’li Mahmut Tat’ın, “Kamu hizmet alanı olarak kalsın” yanıtı üzerine Vahap Seçer, “Siz sonucu biliyorsunuz o yüzden rahatsınız, ben de sonucu değiştirebilir miyim diye sinirleniyorum” yanıtı verdi.

 

SEÇER’E, “BEN YAPARIM” TEPKİSİ

AKP’li Meclis üyesi Özturan ise Başkan Seçer’i tavrından dolayı sert bir dille eleştirerek, “Çok profesyonel konuşmalarınız var, cümleleri öyle yerlere bağlıyorsunuz ki ince ince mesaj veriyorsunuz. Benlik duygusu her şeyin önüne geçiyor. İstişare etmiyorsunuz, ‘ben yaparım’ anlayışındasınız. Hiç kimseye sormadan ‘ben yaparım’ edasıyla 3 yıldır aynı şeyleri yapıyorsunuz ama öyle olmaz” dedi.

 

DEVREYE GİREN KENTİN ÖNEMLİ İNSANLARI KİM?

MHP’li Mehmet Topkara ise Yenişehir’de ki 5 binlik plan yapılırken komisyon görüşmelerinde şehrin önemli insanlarının bazılarının söz konusu PTT tesislerinin bulunduğu alana ilişkin ticaret artı konut olarak yeniden imar düzenlemesi yapılmasını talep ettiğini anımsattı. “PTT burayı satacakmış şimdiden bunu yapalım dediler. Hatta bazı CHP’li meclis üyeleri bu konuyu size ilettiler. Bilginiz olsun başkanım dediler. Ama biz hep beraber buranın kamu hizmet alanı olması için el kaldırdık, umarım öyle de kalır.” dedi.

 

“BAZI AİLELERİN İSTEMESİNE RAĞMEN RED VERDİK”

Bunun üzerine Başkan Vahap Seçer, “Bizden görüş soran kuruma, olumsuz bir cevap yazdığımız zaman meclisimiz oyunu kabul yönünde mi kullanacak? Ben öyle anlıyorum” dedi.

Topkara bunun üzerine, “Biz oyumuzu verdik tekrar sorulduğunda değerlendirilir. Ama biz o zaman bazı ailelerin istemesine rağmen biz burada red verdik” dedi.

Seçer ise “Red verdiniz ama resen yapıyorlar ya” derken, Mahmut Tat, “Tekrar gelirse değerlendiririz” dedi. Seçer ise “Riskli yani” diyerek yanıtları yorumladı.

 

AKP’Lİ YERLİKAYA CHP’Yİ MEZİTLİ İLE VURDU

İsmail Yerlikaya ise bakanlığın mevzuata uygun bir teklif sunduğu ısrarını sürdürerek, “Daha önce biz de kabul etmemiştik, konu geldiğinde tekrar değerlendiririz. Ama Mersin kamuoyunda günlerce konuşulan Mezitli Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı üzerinde belediye hizmet alanına ticari fonksiyonlar yükledi. Bununla ilgili çok da tepki oldu. Bakanlık mevzuata uydururken veya Yenişehir Belediyesi mevzuata uygun olsun diye ticari fonksiyon yüklüyor. Mezitli Belediyesi gibi mevzuata uymadan direk ticari mi yapılsın? Bakanlık doğrusunu yapıyor” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA