CEY HOLDİNG BÜYÜKŞEHİR’İN TAKİBİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEY HOLDİNG BÜYÜKŞEHİR’İN TAKİBİNDE!


 

Özelleşme ile aldığı Taşucu Limanı’nda Cey Holding’in yapmak istediği düzenlemelere bölgeden tepki gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Yasaların arkasını dolanarak da bazı işlerin çevrilmeye çalışıldığının farkındayız. Asla seyirci kalamayız, mevzuat dışına çıkıldığında gerekli müdahaleyi yaparız” çıkışı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı ilk oturumunda Taşucu’nda Cey Holding tarafından yapılmak istenen liman projesine tepki geldi.

CHP’li Abdurrahman Yıldız’ın konuyu gündeme getirmesi ile AKPGrup Sözcüsü İsmail Yerlikaya’dan, “Taşucu Limanı imar planlarında olan bir duvar yapıldı. Buna bir tepki oldu ama Mersin için bu limanın önemi var. 320 km sahillerimiz olacak ama limanın şehre katkısı vardır. Tabi bunu ÇED sınırları dahilinde şehre, bölgeye, eko sisteme zarar vermeyecek şekilde yapmalı. Karaman’ın o bölgenin ihracatın daha güçlü olabilmesi için bölge bu limanın bir an önce faaliyete geçmeyi bekliyor” savunması geldi.

 

“SEYİRCİ KALMAYIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “SEKA’da gelişen olayları ben de takip ediyorum” diyerek, “Mutlaka yatırım, liman, fabrika olmalı, yol da yapılmalı. Ancak tüm bu işlemleri yaparken bunları belirli bir mevzuat çerçevesinde yapmamız gerekiyor. Ama zaman zaman şunu da gözlemliyoruz yasaların arkasını dolanarak da bazı işlerin çevrilmeye çalışıldığının farkındayız. Ama liman özelinde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan gelişmelere asla seyirci kalamayız, mevzuat dışına çıkıldığında gerekli müdahaleyi yaparız.

Diğer kurumlara ait sorumluk alanındaki yanlışlara da eğer kurum gerekli refleksi yasal çerçevede gösteremiyorsa biz gösteririz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA