LİSELİ SERHAT’IN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSELİ SERHAT’IN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


 

Mersin’de 16 yaşındaki liseli Serhat Sayin’i sokak ortasında tabanca ile öldüren Şehmuz Yıldırım’a çocuğu kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme sanık için haksız tahrik indirimi ve meşru müdafaa indirim hükümlerini uygulamadı.

Hasan Küçük

 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde 14 Eylül 2020’de meydana gelen olayda, elektronik eşya satan bir mağazada çalışan Şehmus Yıldırım (25), birlikte yaşadığı dini nikahlı eşine ait olduğunu öne sürdüğü sonrasında ise kendisinin eşi adına sahte olarak açtığı ortaya çıkan sosyal medya hesabına mesaj attığını öne sürdüğü Y.S.'yi çağırıp darp etti. Ağabeyinin darp edildiğini gören Serhat Sayin, Şehmus Y.'nin iş yerine giderek, parka gelmesini istedi. Şehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatlı tabancasını alarak parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Y., yanında getirdiği tabancasıyla Serhat Sayin’e ateş etti. Ağır yaralanan Sayin, özel araçla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KARAR ÇIKTI

Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 24 Mayıs 2022’de görülen davanın 7. duruşmasının ardından dün karar duruşması için taraflar hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya tutuklu sanık Şehmuz Yıldırım, öldürülen Serhat Sayin’in annesi Sabiha, babası Cafer ve ağabeyi Yakup Sayin ile avukatlar katıldı. Baba Cafer Sayin savunmasında çocuğunun canice öldürülmesini kabul etmediğini belirterek “Cezaevinden çıkarsa başka analar ağlar. En ağır cezayı alsın” dedi.

Anne Sabiha Sayin ise “Benim ciğerim yandı. Başkalarının yüreği yanmasın. En ağır şekilde cezalandırılsın” şeklinde konuştu.

 

PİŞMANLIK FAYDA ETMEDİ

Ağabeyi Yakup Sayin’de kardeşinin katilinin en ağır cezayı almasını istedi. Sanık Şehmuz Yıldırım ise “Yakup olay anında kardeşini götürse idi bu olay yaşanmayacaktı. Serhat elinde bıçakla geldi. Keşke yaşanmasa idi. Pişmanım. Mütalaaya katılmıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Şehmuz Y’yi TCK’nın 82. maddesinin 1-e maddesine göre çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık için meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA