BU TALAN TIRTAR İLE KALMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU TALAN TIRTAR İLE KALMAZ!


 

Kentin en değerli bölgelerinden Tırtar Mahallesi’nde 3’ncü derece sit alanı olan hazine arazisinin Ankara’da yapılan ihale ile satılması sonrası bölgedeki diğer alanlarında aynı tehditle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

HEDİYE EROĞLU

 

İnşaat maliyetlerini düşüremeyen iktidarın ucuz konut için de gözünü Hazine arazilerine dikmesi özellikle tarım ve orman alanı sıfatı taşıyan alanların talanına yönelik korkuyu artırdı. Son olarak Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı olan Tırtar Mahallesi’ndeki Hazine'ye ait, içerisinde köylü ve çitçilerin tarım ürünleri yetiştirdiği yaklaşık 150 dönüm arazinin satılması sonrası kamuoyuna vicdanları yakan görüntüler servis edilmesine neden oldu.

Kürk inşaatın yasal yollarla bölge için mahkemeden yıkım kararı aldırması ile yaklaşık 100 yıldır bölgede yaşayanların son temsilcisi olan 7 aile, jandarma marifetiyle karga tulumba araziden çıkartıldı. Yasal yollardan haklarını arayan ancak işgalci olarak tahliye edilmeleri için yer gösterilmeden bölgeye gönderilen çok sayıda iş makinesi ve jandarma ile karşı karşıya elen vatandaşlar yaşadıklarına isyan etti.

 

“HAZİNEYE AİT ARAZİ ÇOK AMA BİZ SATILMASINI İSTEMİYORUZ”

Kentin en değerli bölgesinde 3'ncü derece sit alanı da olan araziye otel yapılmak istendiği ileri sürülürken söz konusu alandaki diğer hazine arazilerinin de aynı akıbeti yaşayabileceği endişesi gündeme geldi.

Bu endişeleri doğrular nitelikteki iç yakan açıklama ise Tırtar Muhtarı Kadir Ünlü’den geldi.

“Mehmet Kürk diye bir iş adamı ihale ile satın almış. Otel yapacaklarını duyduk. Orası Çevre ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edilmişti. Burada hazineye ait arazi çok ama biz satılmasını istemiyoruz. Boş yer yok. Yer sahipsiz değil ama tepeden olunca bir şey diyemiyoruz” dedi.

 

“İKTİDARI ARKASINA ALMIŞ, ARAZİ TOPLAMIŞ”

Endişeleri doğrular türden bir açıklamada tahliye edilen bölge sakinlerinden Mustafa Cerit’ten geldi. Cerit, “Mehmet Kürk diye bir iş adamı buraya ihale ile satın almış. Iraklı imiş. Bölgede çok sayıda arazi aldığı söyleniyor.  Buraya 5 yıldızlı otel yada butik otel yapacağını söylüyormuş. Kendisi ile görüştük, bir dediği diğerini tutmuyor. Devleti arkasına almışlar seçimden önce bizim buraya elde etmenin hesabını yapıyorlar” dedi.

Konuyla ilgili görüşünü almaya çalıştığımız Erdemli Belediyesi ise sessiz kalarak, yorum yapmaktan kaçındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA