KONTEYNER LİMANI’NIN ARKASI YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KONTEYNER LİMANI’NIN ARKASI YOK!


 

Yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen Ana Konteyner Limanı için, iktidar mensubu Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan, ilginç bir çıkış geldi. Liman için şehrin hazır olmadığını kentsel dönüşüm gerektiğini belirten Gültak, “Arka sahası için hiçbir çalışma yok, Akdeniz’deki yapılandırmayı yapmadan bu limanı yapamayız. Buradaki dönüşümü de birlik olursak ancak 10-15 yılda ancak tamamlarız” dedi.

HEDİYE EROĞLU
 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumunda Ana Konteyner Limanı gündem oldu.

CHP’li Meclis Üyesi Serhat Dövenci, limanların arkasında geniş alanlarının olması gerektiğini ancak imar planlarının hazırlandığı günümüzde bu limanın arka sahası ile ilgili bir çalışmanın olmamasını eleştirdi. Dövenci, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin  yaptığı 5 binlik imar planlarına ilişkin çalışmalarda buna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

“LİMANIN ARKASINDA OLMASI GEREKENLER YOK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, arka sahası hazır olmayan liman yatırımının yapılamayacağına vurgu yaparak, “Ben Hz. Musa’nın asasını elime aldım, Kazanlı, Karaduvar’a vurdum, 2 bin TEU’luk ana aktarma konteyner limanını yaptım diyelim. İyi de bunun yolu otoban, demiryolu bağlantıları var mı? Çay, Çilek, Siteler, Güne bir süre mahalle var orada.Akdeniz’deki yapılandırmayı yapmadan bu limanı yapamayız. Hepiniz iş insanısınız gel bu limanı yap deseler hiç biriniz yapmazsınız çünkü arkasında olması gerekenler yok.

 

DÖNÜŞÜME DESTEK VERİLMELİ

Akdeniz Belediye Başkanının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uğraşması ile olmuyor topyekun benim anımda durarak, kentsel dönüşüme destek verilmesi gerekiyor.

Çay Mahallesi’ndeki dönüşüm bu anlamda önemli. Rantı vatandaşın lehine kazandırarak buraları dönüştürürsek Ana Aktarma Konteyner Limanına sahip oluruz. Bunu bilen bazı siyasi görüşteki arkadaşlar işin kolayına kaçıyor. ‘Adı Mersin’di, Doğu Akdeniz’e çevrildi’ deniliyor. Ben Ulaştırma Bakanına burada yapılacağını söylettim. Cumhurbaşkanımızda ‘yap-işlet, devret modeliyle bir yatırımcı bulun hemen onaylayayım projeyi’ diyor. Ama bulamazsınız çünkü gelecek olan Alman, Fransız, Japon ‘Bu limanın arkası yok’ diyecek.

İki yıl önce de bunu anlatmaya çalıştım. Yok Doğu Akdeniz filan bunu boş verin. Bu burada olacak. Daha ne yapalım takla mı atalım, uzaydan bir şey mi getirelim?  Şehir buna hazır değil, şehri buna hazırlayacağız. Çay Mahallesi bunun önemli sistemlerinden bir tanesidir. Ben, büyükşehir, bakanlık, müteahhitler herkes bir olursa bu dönüşümü 10-15 yılda ancak tamamlarız. Çay Mahallesi buna inandı, yüzde 82 olumlu görüş var. Buna ikna ettik insanları. Amacımız siyaset veya başka bir şey değil. Rantı vatandaşa yedirmek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA