TÜİK GÖNDERMELİ EK BÜTÇE GÖRÜŞMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜİK GÖNDERMELİ EK BÜTÇE GÖRÜŞMESİ!


 

Akdeniz Belediyesi yönetimi artan maliyetler nedeniyle ek bütçe artışı istedi. Muhalefet ise yüzde 80’lik artış istendiğini söyleyerek TÜİK’in enflasyon artışını yüzde 30 olarak açıkladığına dikkat çekip, artışların gerekçesinin daha net ortaya konulmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk oturumunu M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Başkan Gültak, “1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası” kapsamında kentte düzenlenen çeşitli etkinlikler hakkında Meclis’i bilgilendirdi.

Mecliste Akdeniz Belediyesi’nin sene başında 262 milyon TL olarak belirlenen 2022 yılı bütçesi artan maliyetler nedeniyle yüzde 80 arttırılarak 482 milyon TL’ye çıkarılmak isteniyor. Teklif komisyonlara sevk edilirken muhalefet hangi birimin ne kadar ek bütçeye ihtiyacı olduğu ve artışların gerekçesinin daha net ortaya konulmasını istedi.

 

“EK BÜÇE TALEBİ HAKLI AMA BU HALİYLE GEÇMEZ”

Konuyla ilgili ilk söz alan HDP’li Meclis Ali Tanırverdi oldu. Artan maliyetler nedeniyle ek bütçe talebinin haklı olduğunu berten Tanrıverdi, “Ancak ek bütçe ile ilgili bazı kalemlerde düzeleme yapmak gerekiyor. Komisyonda ortak bir çalışma yürütülmeli. Aksi takdirde bu haliyle komisyonda geçmesi biraz zor gibi görünüyor.

 

“262 MİLYON TL’LİK BÜTÇE, 482 MİLYON TL’YE ÇIKARILMAK İSTENİYOR”

Akdeniz Belediyesi Emek Partisi üyeleri Halil Kara ise daha farklı bir bakış açısıyla duruma yaklaşarak, TÜİK göndermesiyle dikkat çekti.

Belediyenin 2021 - 2022 bütçesi karşılaştırıldığında neredeyse 2,5 kat artış söz konusu olduğunu belirten Kara, “2021 yılı Ekim ayında 2022 yılı bütçesini 266 milyon TL olarak onayladık. Şimdi gelen 2022 bütçe 482 milyon TL’nin üzerinde. 2022 bütçesi ile ilgili yüzde 80 artış söz konusu. Usul hatası var mı yok mu, buna bakmak lazım. 20222 performans programını 262 milyon TL üzerinden değerlendirdik. Şimdi yüzde 80 arttırdığımız bütçeyi yeniden bir performans programına tabi tutmamız gerekmiyor mu? 8 müdürlüğün performans değerlendirmesini neye göre yapacağız?” dedi.

 

“TÜİK’E SİZ İNANIYORSUNUZ”

İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün bütçe ihtiyacı ile ilgili çıkardığı tabloda, 118 milyon TL ödeneği olduğu ve bunun 117 milyon TL’sinin harcandığını açıkladığını ifade eden Kara, “Bu birimimiz önümüzdeki dönem için 60 milyon TL’lik bir ek ödeneğe ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Mazottaki artış ve benzeri materyaller ortaya konuyor ama TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon yüzde 34. TÜİK’e siz inanıyorsunuz, ben inanmıyorum. Zaten biz geçen yıl ki bütçeye yüzde 30 yapmıştık. O zaman TÜİK ile başa baş şuan bütçe. Artışların gerekçesini biraz daha net ortaya koymak gerekiyor.

Mazot artışı var evet ama her şeyi buna bağlamamak lazım demek ki TÜİK’in açıkladığından iki kat daha fazla enflasyonun söz konusu olduğu bir gerçek” dedi.

Teklif görüşülmek üzere tüm komisyonlara sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA